Tover je woning om met de vloertrends van 2022

Heb je zin in een nieuwe look in je huis voor het nieuwe jaar? In dat geval kun je denken aan een nieuwe lik verf aan de muren of aan het vervangen van een paar meubels. Weet je waarmee je een woonkamer of slaapkamer óók een geheel nieuwe sfeer kunt geven? Door te kiezen voor een nieuwe vloer! Net als voor andere onderdelen in je woning zijn er voor 2022 een aantal hele mooie vloertrends te ontdekken. In dit artikel lees je er meer over.

Duurzame vloeren zoals klik PVC vloeren zijn hip

Als er iets is wat we in 2022 in huis terug gaan zien dan is het wel duurzaamheid. We vinden het alsmaar belangrijker om groener te leven. Sterker nog: een derde van de Nederlanders wil sinds corona duurzamer leven. Dat kan onder andere door je huis aan te pakken. Kies je voor een duurzame vloer, zoals een klik PVC vloer, dan ga je voor een vloer waar je jarenlang mee kunt. Een ander groot voordeel van zo’n klik PVC vloer is dat ze heel eenvoudig te onderhouden zijn. Daarmee heb je dus het beste van twee werelden. Uiteraard passen PVC vloeren ook nog eens goed in verschillende stijlen interieur.

Houten vloeren blijven de vloertrends

Naast klik PVC vloeren is er veel meer keuze wanneer het om duurzame vloeren gaat. Zo zien we bijvoorbeeld ook dat houten vloeren de trend blijven. We kunnen hierbij gerust zeggen dat houten vloeren in huis tijdloos zijn. Ook hierbij geldt: zorg voor het juiste onderhoud en je geniet jarenlang van een prachtige vloer. Wanneer je op zoek bent naar een houten vloer heb je volop keuze. Kies je voor een robuuste vloer in een donkere tint of ga je liever voor een strakke houten vloer in een lichte kleur? Kijk goed naar de rest van je interieur om te zien wat voor soort houten vloer een match is.

Visgraatvloeren in je woning in 2022

visgraat vloer

Een trend die we de laatste jaren steeds vaker zien, is die van de visgraatvloeren in huis. Eerlijk is eerlijk: visgraatvloeren zijn prachtig en passen heel goed in diverse soorten inrichtingen. Zo kan een visgraatvloer goed in een modern interieur, maar past het ook perfect in een landelijke of meer romantische inrichting. Onze tip? Combineer hierbij twee trends en kies voor een PVC visgraatvloer! In het aanbod van Vloerenbaas.nl vind je volop inspiratie én PVC vloeren waar je heel blij van gaat worden. Leg een visgraatvloer vanaf het grootste lichtpunt om zo een zo groot mogelijke ruimte (optisch) te creëren.

Cementtegels voor kleurrijke look

Tot slot is er nog een hele interessante vloertrend te ontdekken voor 2022: cementtegels in verschillende kleuren, vormen en patronen. Wanneer je aan cementtegels denkt, denk je waarschijnlijk niet direct aan kleurrijke tegels die gemaakt zijn in de mooiste patronen. Toch is dat precies wat dit soort tegels zijn. Denk maar eens aan die mooie tegels in allerlei kleuren die je veel in Portugal en in Spanje ziet. Die invloeden zijn gebruikt in de cementtegels die je vandaag de dag kunt kopen. Daarmee zorg je er in ieder geval voor dat iedere ruimte een flinke boost krijgt. Cementtegels staan tot slot erg mooi in combinatie met andere vloeren, zoals een klik PVC vloer.

Andre Lindebol
Andre Lindebol
Artikelen: 99