Met deze tips scoor je betaalbaar design in huis

Nu we sinds het begin van 2020 opeens veel thuis zijn, zal je leefomgeving je veel meer opvallen dan voorheen. Grote kans dat je zin hebt om je interieur eens aan te pakken of je woonkamer te veranderen. 

Hoe kan dat beter dan met een mooi betaalbaar design meubelstuk in je woning zoals een design fauteuil? Design is over het algemeen redelijk prijzig, maar niet met de handige tips in dit artikel. We vertellen je hieronder namelijk hoe je je woning op een betaalbare manier omtovert tot een design paradijs!

Kies voor tweedehands design fauteuil of bank

Waar je in ieder geval veel geld mee kunt besparen, is door een design meubelstuk tweedehands aan te schaffen in plaats van nieuw. Het grote voordeel van design is dat de eerste eigenaars dit soort meubelstukken over het algemeen altijd zo netjes en mooi mogelijk willen houden. Je hebt er immers toch aardig wat geld voor betaald; daar wil je vervolgens wel optimaal van genieten. Dat betekent dat je als tweede eigenaar alsnog kunt profiteren van een prachtig meubelstuk, maar dan wel voor een lagere prijs. Je zult zien dat er heel wat aanbod is op het gebied van tweedehands meubelstukken. Denk bijvoorbeeld aan een mooie tweedehands design fauteuil of ga voor een kleurrijke design bank.

Ga voor betaalbaar design accessoires om geld te besparen

Natuurlijk is een design fauteuil of bank te gek, maar wanneer ook dat net iets te duur is kun je het net wat kleiner aanpakken. Wat dacht je ervan om te gaan voor design accessoires om zo wat geld te besparen? Een mooie design vaas of design wanddecoratie is beter te betalen, valt net zo goed op én kun je nog eens betaalbaar vervangen wanneer je een ruimte net een andere look wilt geven. Extra tip: kies hierbij voor een vaas of wanddecoratie in een felle kleur – felle kleuren zoals rood of geel vallen altijd op in een inrichting, ongeacht in welke ruimte het is. Online vind je naast nieuwe design accessoires ook een heleboel tweedehands items. Op die manier kun je dus ook weer op de kleinste design ‘meubels’ besparen.

Design behang op de muur voor toffe look in huis

behang

Weet je nog niet zo goed wat je wilt wat betreft design meubels, maar weet je wel dat je in ieder geval voor design in je huis wilt gaan? Misschien is design behang dan iets voor jou. Het grote voordeel van een nieuw kleurtje of printje aan de muur is dat dat vaak de basis is en blijft voor je woonkamer of je slaapkamer. Op basis van de muren verander je af en toe je interieur. Wanneer je die basis direct goed aanpakt en uitpakt met design behang zit je natuurlijk meteen helemaal goed. Hiermee geef je een ruimte een totale design look zonder dat je daar ontzettend veel geld aan kwijt bent. Ga hierbij het liefst voor een opvallende kleur of een unieke print waarmee je een kamer echt opvallend maakt.

Meer inspiratie nodig? Neem dan eens een kijkje op Stylicity

Julia Van der Klavers
Julia Van der Klavers
Artikelen: 60