Maak een bohemian interieur met deze 5 tips

Als er iets is wat we geleerd hebben van de coronacrisis is het wel dat we op een andere manier naar onze leefomgeving zijn gaan kijken. Door het vele thuiswerken in coronatijd vielen bepaalde zaken in huis ineens meer op.

Misschien herken je dat ook wel en had je plotseling behoefte aan meer licht in huis, het veranderen van meubels of het kiezen van een andere vloer. Een van de interieurtrends die we momenteel zien, is het bohemian interieur. In dit artikel lees je enkele tips hoe je een bohemian inrichting maakt.

1. Marokkaanse zelliges tegels op de vloer en aan de wand

Begin in ieder geval met een goede boho basis door de vloer en/of de wand aan te pakken. Wat perfect past in een bohemian interieur zijn zelliges tegels uit Marokko. Dat zijn prachtige tegeltjes die je kunt gebruiken voor de vloer, maar ook voor de wand, op trappen en op pilaren. Wat deze zelliges tegels zo uniek maakt, is het geleefde uiterlijk. Geen enkel tegeltje is hetzelfde en die imperfectie is precies de juiste match voor een bohemian inrichting. Een absolute musthave in je boho huis.

bohemian interieur

2. Maak gebruik van natuurlijke materialen

In combinatie met die zelliges tegels kun je aan de slag gaan met natuurlijke materialen, zoals hout, bamboe en rotan. Dit zijn materialen die we de laatste jaren sowieso al veel in woningen en tuinen zien. Wat dacht je bijvoorbeeld van een prachtige rotan kast met retrolook of een mooie salontafel van bamboe? Dit soort meubels staan hartstikke mooi op een kleurrijke tegelvloer of tegen een wand met zelliges tegels. Wedden dat je er instant verliefd op wordt?

3. Warme tinten op de muren en plafonds

Nu je toch goed bezig bent, kun je net zo goed meteen de muren aanpakken. Binnen een bohemian interieur past het heel goed om te kiezen voor warme en natuurlijke tinten op de muren. Denk hierbij aan terracotta, komijngeel of olijfgroen en combineer deze kleuren met de bovenstaande trends. Extra tip: vergeet niet om de plafonds mee te verven en houd het liefst geen enkel stukje wit meer over. Dit soort warme tinten passen overigens ook vaak goed bij elkaar dus verzin je eigen kleurencombinatie voor een fijne boho sfeer.

4. Grote planten in huis voor junglesfeer

Wat ook ontzettend goed past bij een bohemian interieur zijn planten, planten en nog eens planten. Dat is niet heel gek: je hebt de basis al met natuurlijke materialen, zelliges tegels en warme tinten op de muren en plafonds. Grote groene planten maken dit geheel helemaal compleet. Schroom niet om voor écht grote planten te gaan wanneer je daar de ruimte voor hebt. Creëer je eigen urban jungle en haal de natuur naar binnen om daar optimaal te

Andre Lindebol
Andre Lindebol
Artikelen: 99