Luxe vakantiehuizen in Nederland

De vakantie is voor velen de beste tijd van het jaar. Gezellig ontspannen, fantastische avonturen beleven en vooral mooie herinneringen maken met je beste vrienden en familie. Hoewel we er vroeger voor kozen om ver te reizen, zijn we steeds meer gaan houden van een vakantie in eigen land. Ik kan je alvast verzekeren: je kunt er even hard van genieten, of zelfs nog een stukje meer. In dit artikel kom je er alles over te weten.

Nederland als toeristische trekpleister

Heel wat Nederlanders hebben er deze zomer voor gekozen om de vakantie door te brengen in eigen land. Voor inwoners was Nederland dan ook een echte populaire trekpleister. Heel wat mensen hebben hun vooroordelen over een vakantie in eigen land, maar zodra ze het echt beleefd hebben komen ze op hun woorden terug.


Een vakantie in Nederland hoeft niet minderwaardig te zijn aan een buitenlands verblijf. Je kunt hier net zo goed leuke activiteiten plannen en memorabele momenten beleven. Ben jij ook geen fervente kampeerder? Dat is toch helemaal geen probleem! Nederland heeft veel meer te bieden dan enkel campings.

 Pure luxe, da’s echt genieten

Je kunt gerust ook kiezen om in Nederland van een iets meer luxueuze vakantie te genieten. In een luxe vakantiehuis kan je bijvoorbeeld terecht met het hele gezin, om lekker te genieten.

Luxe hoeft trouwens ook niet altijd extreem duur te betekenen. Iedereen kan kiezen voor een luxe vakantie binnen zijn eigen budget. Zo heb je in Nederland de mogelijkheid om een gewoon lekker comfortabel vakantiehuisje te huren, maar kan je net zo goed kiezen voor vakantiehuizen met bubbelbad. Goedkoop is het zeker niet, maar het is wel een belevenis die eigenlijk iedereen ten minste één keer in zijn leven zou moeten meemaken.

Luxe vakantiehuizen beschikken meestal over meerdere faciliteiten. Zo zijn er vaak luxe slaapkamers, ruime leefruimtes en ook een gezellige tuin zodat je buiten kunt zitten. Als je eens nadenkt hoeveel je normaal moet betalen voor je vliegticket naar een tropische bestemming, en je legt dat geld bij bij een vakantiehuis in eigen land, dan heb je al aardig wat.

vakantiehuis

Extra voordelen van een vakantie in eigen land

Het feit dat je je niet al te ver moet verplaatsen, zorgt niet enkel voor een financieel voordeel. Zo kan je bijvoorbeeld ook familieleden of vrienden meenemen die niet zo goed te been zijn. Zou het niet leuk zijn voor de kinderen om eens samen met de grootouders op vakantie te gaan?

Bovendien is het ook perfect mogelijk om tijdens je vakantie anderen uit te nodigen in je luxueuze Nederlandse verblijf. Misschien zie je het niet goed zitten om dagenlang samen op vakantie te gaan, maar één of twee dagen kan wel heel leuk zijn! Desnoods gewoon een gezellige barbecue in de namiddag, waarna iedereen terug naar z’n eigen verblijf gaat.

Bovendien heeft Nederland ook nog vele mooie plaatsen, die niet iedereen kent. Door een keer op vakantie te gaan in eigen land, kan je zeker en vast aangenaam verrast worden.

Andre Lindebol
Andre Lindebol
Artikelen: 100