Lekker droog in de tuin

Met deze tips kun je lang buiten zitten

Lang buiten zitten, dat is iets wat veel mensen graag willen. Helaas is het ons door regen niet altijd gegund. Toch kun je door zelf creatief te zijn wel degelijk langer buiten zitten. Net zoals je een boot beschermt tegen regen met een bootzeil, kun je ervoor zorgen dat je zelf niet nat wordt in de tuin met onderstaande tips. Ook vertellen we je hoe je jouw tuin nog gezelliger kunt maken, zodat langer buiten zitten nog aantrekkelijker wordt.

Gebruik je terrasoverkapping optimaal

Als je een terrasoverkapping hebt, ben je beschermd tegen diverse weersinvloeden. Ook bij slecht weer kun je lekker overdekt buiten zitten en van de tuin genieten. Je hebt een mooie schaduwplek wanneer de zon fel schijnt en kunt droog zitten als het begint te regenen. Een veranda is tegenwoordig erg gewild. Om deze extra tegen regen te beschermen, kun je ook een verandazeil gebruiken. Hierdoor weet je zeker dat je droog onder de veranda blijft zitten.

Creëer een sfeervolle setting in je tuin

tuin inrichting

Als je de hele dag in je tuin wilt zitten, dan kun je jouw tuin dusdanig aanpassen zodat je er de hele dag kunt verblijven. Zo kun je een tuintafel plaatsen waaraan je luncht en dineert, een loungeset neerzetten om op te relaxen of te lezen, maar ook kiezen voor een hangmat, een kastje met tv of een tuindouche.

Kook buiten

Binnen je maaltijd bereiden? Dat kan net zo goed buiten en zorgt voor nog meer gezelligheid in de tuin. Tegenwoordig zijn er verschillende mogelijkheden om ook in de buitenlucht een heerlijke maaltijd te maken. Zo is er natuurlijk de barbecue, maar je kunt ook kiezen voor een volledige buitenkeuken, waarbij je tevens de beschikking over een oven en grillplaat hebt.

Plaats een sfeervol vuurtje buiten

Door een vuurtje buiten te plaatsen, zorg je voor nog meer sfeer in de tuin. Denk aan een vuurschaal waar je kleine stukken hout op kunt branden of ga voor een vuurkorf. Beiden zijn in diverse soorten en maten verkrijgbaar. Ook kun je hiermee in de winter nog langer buiten zitten, omdat je zo lekker warm blijft.

Wij wensen je een droge en fijne tijd in je eigen tuin toe!

Jordi Kuijlenburg
Jordi Kuijlenburg

Ik ben Jordi en werk bij Happy Horizon. Met plezier deel ik regelmatig artikelen over wonen op Huislijn.nl. Het platform biedt ons een uitstekende gelegenheid om mensen te bereiken die zich interesseren voor wonen, of het nu gaat om het kopen van een nieuw huis of een verbouwing. Geniet van het lezen van mijn blogs op Huislijn.nl!

Artikelen: 122