3 stijltips voor diamond paintings in je woning

Diamond painting is een hobby die steeds populairder wordt in Nederland en dat heeft een goede reden! Je eigen creativiteit testen en de mooiste designs maken, diamond painting heeft het allemaal. Er valt veel te vertellen over deze opkomende hobby. In dit artikel geven we je 3 stijltips en extra uitleg over deze leuke hobby. 

Diamant schilderen

Wat is een diamond painting? Een hobby die steeds meer draagvlak krijgt in Nederland. In het Nederlands betekent diamond painting ‘diamant schilderen’. Werk je dan ook met echte diamanten? Nee dat zou natuurlijk voor erg veel mensen onbetaalbaar zijn. De namaak diamantjes worden ook wel eens omschreven als het borduren met steentjes. Een diamond painting kun je bestellen met een leeg canvas of een voorgedrukte afbeelding. Je kunt dit zo gek maken als dat jezelf wilt. Wil je een foto van jezelf of een leuke familiefoto namaken? Dan kan dat zeker! Op het canvas van de diamond painting staan letters, cijfers en symbolen die je precies laten zien waar bepaalde kleuren moeten komen. Het voelt misschien als een puzzel en dat is het soms ook. Het eindresultaat is prachtig, als je de juiste steentjes op de juiste plaatsen plakt. 

Een erg populaire hobby 

Diamond painting is niet alleen in Nederland steeds bekender, wereldwijd wordt de hobby steeds meer gedaan door alle leeftijden. Het is een activiteit voor iedere leeftijd, mannen en vrouwen, jong of oud, voor ieder wat wils! Net als puzzelen kun je het gezellig samen doen met de familie of alleen om lekker tot rust te komen. Deze hobby geeft je creativiteit alle ruimte. Je kunt kiezen voor een canvas in verschillende stijlen of een blank canvas waarop je creativiteit helemaal los kan gaan. 

Stijltips voor het diamond painting 

Diamond painting gaat om het creëren van schitterende kunstwerken. Maar welke stijlen zijn er? Het heeft veel weg van puzzelen of schilderen. Je kunt bijvoorbeeld een mooi natuurlandschap schilderen wat je ooit hebt gezien of een portret maken van een familielid of je geliefde huisdier. Of een historiestuk zoals een mythologie, een abstract stuk of een panorama stuk. De mogelijkheden voor de stijlen zijn oneindig, er is geen goed of juist dat is het mooie ervan. 

Wat wordt jou eerste design? Een mooi portret of ga je toch voor dat mooie landschap van een mooi vakantieland? Een ding is zeker het zal de inrichting van je huis opfleuren.

Jordi Kuijlenburg
Jordi Kuijlenburg

Ik ben Jordi en werk bij Happy Horizon. Met plezier deel ik regelmatig artikelen over wonen op Huislijn.nl. Het platform biedt ons een uitstekende gelegenheid om mensen te bereiken die zich interesseren voor wonen, of het nu gaat om het kopen van een nieuw huis of een verbouwing. Geniet van het lezen van mijn blogs op Huislijn.nl!

Artikelen: 122