Investeren in wooncomfort

Wil je prettiger wonen in je eigen woning of ga je binnenkort je huis verkopen? Door te investeren in je woning creëer je niet alleen meer wooncomfort, maar wordt de woning in veel gevallen ook meer waard. Wij zetten een aantal slimme investeringen in wooncomfort voor je op een rijtje.

Meer woonoppervlakte creëren

dakkapellen

Ben jij toe aan meer ruimte maar wil je niet verhuizen? Kies er dan voor om je woning te vergroten. Dit zorgt voor een stuk meer wooncomfort en op het moment dat je jouw huis gaat verkopen, is de kans groot dat de extra vierkante meters meer opleveren. Er zijn verschillende manieren waarop je de woonoppervlakte kunt vergroten. Laat bijvoorbeeld een uitbouw aan de woonkamer plaatsen, kies voor een erker of serre of plaats een dakkapel. Dit is een populaire optie waarmee je de zolder niet alleen groter maakt, maar ook een stuk lichter. Ideaal wanneer je een werkruimte wilt maken in je eigen woning of een extra slaapkamer wilt.

Maak je woning duurzaam

Een duurzaam huis is niet alleen erg comfortabel, maar dit is ook een slimme investering die je terugverdient door de besparing op de energierekening en de verhoging van de waarde van je woning. Zonnepanelen kopen wordt steeds voordeliger doordat meer en meer mensen zonnepanelen laten plaatsen. Jij bespaart direct op de energiekosten doordat je zelf energie op gaat wekken. Je verdient de investering nog sneller terug als je recht hebt op subsidie. Besteed ook aandacht aan het isoleren van de woning. De energierekening gaat omlaag, het tocht niet langer in huis en het blijft comfortabel warm. Er zijn verschillende manieren waarop je jouw woning kunt isoleren. Denk aan isolatie van het dak, vloer of muren. Ook kun je het huis isoleren met behulp van de juiste beglazing en kozijnen.

Investeer in regelmatig onderhoud

Het is aan te raden om je woning goed te onderhouden. Niet alleen is je huis meer waard wanneer deze in goede staat is, maar ook voor jezelf is het prettig thuiskomen in een goed onderhouden huis. Maak de buitenkant van de woning periodiek schoon en controleer op mankementen. Soms is een reparatie of schoonmaakbeurt voldoende, maar af en toe is het nodig om zaken aan de woning te vervangen. Denk hierbij aan de dakbedekking, het vervangen van de dakgoten, het vervangen van oude leidingen of het vernieuwen van het buitenschilderwerk. Ook is het verstandig om de gevel regelmatig te reinigen. Je woning krijgt hierdoor weer een schitterende frisse uitstraling en gevelreiniging verlengt de levensduur van de gevel. Er zijn verschillende technieken die toegepast kunnen worden, zoals het reinigen met stoom, hoge druk of chemisch reinigen. Houd ten slotte de tuin goed bij, zodat dit een prettige plek is om te zitten.

Marinus Marinus
Marinus Marinus
Artikelen: 14