4 tips voor het kiezen van een nieuwe trapleuning

Een moderne trapleuning is de finishing touch in een trappenhuis. Trapleuningen worden vaak vergeten bij het renoveren van een trap, en dat is zonde: een trapleuning geeft namelijk een stijlvolle en chique uitstraling aan je gang. Het kopen van een nieuwe trapleuning lijkt misschien lastige klus, maar niets is minder waar. Met onze tips stel je heel gemakkelijk én goedkoop je nieuwe trapleuning samen. De montage is daarnaast een fluitje van een cent!

1. Kies een duurzaam materiaal voor je trapleuning

Trapleuningen zijn verkrijgbaar in vele soorten en uitvoeringen. Om je zoektocht te vergemakkelijken is het raadzaam om vooraf vast te stellen naar welk materiaal je voorkeur uit gaat. Ons advies is om te kiezen voor een duurzaam en tijdloos materiaal, zoals RVS. Een RVS trapleuning heeft diverse voordelen: het past in elke interieurstijl, is supersterk, gaat jarenlang mee én is onderhoudsarm. Ga je liever voor een stoerdere uitvoering, dan is een moderne zwarte trapleuning dé oplossing. Kies in dat geval voor een roestvast stalen trapleuning met een mat zwarte coating: zo maak je alsnog gebruik van alle voordelen van een RVS leuning, maar met een industriële uitstraling.

2. De vorm van je trapleuning maakt het verschil

Nadat je een materiaal hebt gekozen, kun je de vorm van je trapleuning uitzoeken. Je kunt kiezen voor een ronde, rechthoekige of vierkante leuning. Je zou denken dat de vorm niet zoveel uitmaakt voor de uitstraling van je trapleuning, maar een ronde trapleuning heeft écht een andere uitstraling dan een vierkante trapleuning. Ook al zijn ze van exact hetzelfde materiaal gemaakt. Alle uitvoeringen hebben zo hun charme: zo heeft een ronde trapleuning een traditionele uitstraling dat mooi past in elk trappenhuis en hebben rechthoekige en vierkante trapleuningen een meer industriële look.

3. Trapleuningen bestel je heel eenvoudig online!

trap in huis

Als je eenmaal een nieuwe trapleuning hebt uitgezocht, is het belangrijk dat je je leuning op maat in huis krijgt en kunt monteren. Dat is een klusje dat je heel gemakkelijk zelf kunt doen – daar hoeft helemaal geen vakman of kluservaring aan te pas te komen. Daarnaast kun je een hoop geld besparen door zelf je trapleuning in te meten. Als je je leuning online bestelt, wordt precies uitgelegd welke maten je moet opmeten en welke lengte je trapleuning moet krijgen.

Meer tips over het renoveren van je trap? Lees dan het artikel: Trap transformatie: Een frisse wind door je huis met traprenovatie

4. Liever niet je gehele trapleuning vernieuwen? Vervang dan alleen de leuninghouders

Hoewel het vernieuwen van je leuning helemaal niet zo moeilijk is als je zou denken, kunnen we ons voorstellen dat het een klus kan zijn waar je niet direct op zit te wachten. Dé oplossing hiervoor is simpelweg het vervangen van de leuningdragers van je oude leuning. Op dit moment zijn zwarte trapleuninghouders ontzettend populair. Hiermee kun je je bestaande (houten) trapleuning heel gemakkelijk en snel een makeover geven.

Andre Lindebol
Andre Lindebol
Artikelen: 99