Maak je huis leeftijd proof

Het vinden van een gelijkvloers woning wordt steeds lastiger. Ondanks dat Nederland langzaam aan vergrijst en daarmee het percentage bewoners die gebruikmaakt van bijvoorbeeld een rollator, rolstoel of scootmobiel stijgt, is het woningaanbod te laag. Maar je hoeft helemaal niet uit je huis als je op leeftijd bent.

Je huis kan namelijk relatief simpel geschikt gemaakt worden voor ouderen. Dit kan dankzij drempelhulpen. Hierdoor kunnen drempels binnen en buiten het huis een stuk minder drempel vormen. Ook de garage of schuur kan eenvoudig toegankelijk worden gemaakt. Ook voor mensen die nog wel goed ter been zijn maar bijvoorbeeld gebruik maken van een elektrische fiets zijn drempelhulpen een goede oplossing. De drempelhulpen van Monozorg maken je huis gemakkelijk toegankelijk.

Het probleem van huizen in Nederland

In Nederland is een groot probleem gaande op de huizenmarkt. Niet alleen is een huis kopen nog nooit zo duur geweest, zeker voor starters, maar geschikt huizen voor ouderen zijn er bijna niet. Nederland vergrijst maar de huizenmarkt is er alles behalve tegen opgewassen. Hierdoor zijn mensen genoodzaakt om in hun huis te blijven of naar een verzorgingscentrum te gaan, mocht daar plek zijn.

Hier komt tevens een ander probleem bij komen. Mensen die slecht ter been zijn en in hun huis moeten blijven, kunnen problemen krijgen met het in en uit huis komen. Drempels zijn vaak hoog of onhandig waardoor een scootmobiel, rolstoel of rollator moeilijk in huis kan komen. Maar dit probleem is wel op te lossen.

Maak je huis gemakkelijk toegankelijk

Dit doe je door het kopen van een drempelhulp. Als je een dit zijn namelijk handige dingen die ervoor zorgen dat drempels minder drempelvorming worden waardoor je er makkelijker overheen kan rijden. Je kan het zien als een soort oprijstuk aan beide kanten van de drempel.

Mocht je een drempelhulp kopen, leg je deze voor de drempel en achter de drempel. Je creëert een soort schans wat het makkelijk maakt om binnen te komen en naar buiten te gaan. Ze komen in verschillende materialen en maten waardoor er voor iedereen wel een drempelhulp tussen zit.

Ook voor de fysieke mensen onder ons

Ook als je nog goed ter been bent kan je drempelhulpen goed gebruiken. Bijvoorbeeld als je een elektrische fiets hebt. Deze fietsen zijn vaak erg zwaar en hete tillen over een drempel is voor velen vrijwel onmogelijk. Over de drempel rijden is weer niet goed voor de fiets. Door een drempelhulp neer te leggen gaat de fiets langer mee en kan je zonder moeite de fiets naar buiten brengen.

Het is dus zeker niet een hulp voor ouderen. Zo gebruiken veel ouders ook drempelhulpen voor de kinderen en kinderwagens. Al helemaal bij huizen waar ouders met de kinderwagen over een hoge drempel moeten. Je hoeft je dus helemaal niet oud te voelen bij het aanschaffen van een drempelhulp.

Van metalen drempelhulpen tot kunststof, voor ieders wil is er wel een drempelhulp. Het enige wat je hoeft te doen is te kiezen voor een materiaalsoort en het type. Verder is het neerleggen en gaan!

Andre Lindebol
Andre Lindebol
Artikelen: 99