Kunst met droogbloemen

Sommige kunst mag gerust met een hoofdletter K geschreven worden. Kunst van Van Gogh bijvoorbeeld of van Mondriaan. Zelf ben ik weg van de schilderijen van de kunstenaar Lieverse, maar ook goede keramiek kan ik erg waarderen. Ik ben dol op kleine galerijtjes waarin je iets creatiefs aantreft wat van alledaagse dingen is gemaakt.

Zo ben ik recent gestuit op boeketten van droogbloemen.nl.

Kunst is een ambacht

Meestal koop ik een groot boeket wilde bloemen, maar nu de temperaturen weer de zomerse kant op gaan, wil ik iets wat langer mooi blijft. Want niets oogt zo zielig als verlepte bloemen in een vaas of bloemen die vroegtijdig hun blaadjes laten vallen. Echt groene vingers zodat planten een langdurig leven kunnen leiden, heb ik ook al niet. Dus de droogbloemen zijn een echte uitkomst en fleuren het interieur meteen op. En wat blijkt? Het is dus echt Kunst te noemen.

Voor de zekerheid heb ik de betekenis van het woord even opgezocht. Wikipedia zegt: ‘Kunst is de bewuste creatie van iets moois of betekenisvols met behulp van vaardigheid en verbeelding’. Encyclo.nl omschrijft het als: ‘Het vermogen om dat wat in geest of gemoed leeft of gewekt is, op zodanige wijze tot uiting te brengen dat het kan ontroeren door schoonheid.  Kunst is een ambacht dat bedoeld is om de zintuigen te prikkelen’. En precies dat doen de boeketten waar we het in dit artikel over hebben.

Enige weemoed komt er ook bij kijken. Want wie herinnert zich niet de beschimmelde bloemetjes, stevig geklemd tussen twee houten plankjes. Of een boek met daarin een vergeten madeliefje, platgedrukt tussen de laatste bladzijde en de kaft.

de droogbloem

Overigens gaat ook de droogbloem met zijn tijd mee. Je kunt het kopen als guirlande, als cadeau dat door de brievenbus past of als een boeket. Natuurlijk zijn er ook losse droogbloemen te verkrijgen. Die zijn prachtig in een verschillende enkele vaasjes. Die je vervolgens op kunt hangen. In de tuin. Tijdens een dinertje. Op een warme zomeravond. Nou goed, je snapt vast het idee.  Als dat geen Kunst is, weet ik het ook niet meer. En heb je meer inspiratie nodig? Kijk dan even op de instragram pagina over droogbloemen.

Praktische kant van de droogbloem

Om dit blog compleet te maken, lijkt het me zinvol om het nog even te hebben over de praktische kant van dit type bloem. Laten we de nadelen van een gewone bloem afzetten tegen de voordelen van de droogbloem.

Een bloem of boeket heeft water nodig. > Is het je wel eens opgevallen dat je op een gegeven moment fruitvliegjes in je huis krijgt als je het water in de vaas niet vaak genoeg ververst? Of dat je erachter komt dat het water verdampt is en de bloemen al een dag of 2 droog staan?  Een bosje bloemen dat geen water nodig heeft, is dus best praktisch.

Bloemen verwelken. > En een droogbloem niet. Zo simpel is het.

Ik ben fan. Punt.

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 207