Bankhangen blijkt goed voor de saamhorigheid

Ik ken geen ander meubelstuk in een huis dat zo verbroedert als de bank.
Ik schat in dat je nu je wenkbrauwen ophaalt en jezelf afvraagt wat ik hiermee bedoel. Laat ik het daarom even toelichten.

Samen actief zijn

Er zijn een paar vaste momenten op een doorsnee dag die je kunt gebruiken om actief samen door te brengen. De keren dat je samen aan tafel zit, bijvoorbeeld. Veel mensen kiezen ervoor om afzonderlijk te ontbijten, maar samen de dag starten geeft een instant gevoel van verbondenheid. De een gaat weer naar het werk, de ander moet weer naar school. Wat je ook gaat doen: iedereen ondergaat min of meer hetzelfde lot; uit de veren en in de starthouding. De avond daarentegen is een uitgelezen moment om het samen te hebben over hoe de dag is verlopen. Over de ditjes en datjes en de nieuwste wetenswaardigheden. Deze actieve samenkomsten op een dag vinden vaak plaats aan de eettafel en dragen bij aan het ‘wij-gevoel’.

Samen passief zijn

Dan zijn er ook de ‘poeh, poeh, lekker zitten’-momenten. Van die momenten dat je helemaal geen zin hebt om iets te doen behalve gedachteloos op de bank hangen, lezend in een boek of kijkend naar een programma op de televisie. Een kop thee of koffie te drinken met je favoriete koekje en je partner of je kids. Heerlijk tegen elkaar aan gaan liggen. Of samen onder een kleedje kruipen. Van die momenten dat er niet gepraat hoeft te worden. Gewoon even niets, behalve fijn samen zijn. Dàt bedoel ik met verbroedering. De momenten dat je met je vrienden naar voetbal zit te kijken of een andere favoriete sport, is natuurlijk eveneens verbroedering op en top. En ook dat gebeurt vanaf de bank.

Het uitkiezen van een bank

inrichten van je huis

Er is één belangrijk onderdeel wat je daarvoor nodig hebt. En dat is dus die bank. Het liefst een beetje een grote, een comfortabele in elk geval. Van die heerlijke zitbanken waar je met meerdere mensen tegelijk op kunt zitten. Of het een oude of een nieuwe is, maakt helemaal niet uit. Als het maar doet waar het voor bedoeld is en bijdraagt aan wat hierboven beschreven is.

Nieuwe meubels kopen

Als je geïnspireerd bent door dit artikel en je inziet dat je meubels niet uitnodigend genoeg zijn, dan is het natuurlijk hartstikke leuk om samen op zoek te gaan naar nieuwe meubels. Je kunt daarvoor naar de winkel gaan en gaan proefzitten, maar ook online kun je een heleboel inspiratie opdoen. Er zijn mooie design meubels zoals een strakke eettafel met fancy eetkamerstoelen bijvoorbeeld. Voor die lange gesprekken tijdens het ontbijt of avondeten. En wat denk je van een zitbank voor 4 personen of een flinke hoekbank. Voor die tv-avondjes met chips en een kaasplankje.

Belangrijk laatste punt

Tot slot van dit artikel, toch nog even een belangrijke vermelding: het is niet de bedoeling dat je onenigheid krijgt omdat jullie smaken over meubels verschillen. Stem vooraf af aan welke kleur stof je zit te denken van de bank en van de stoelen. En bedenk welke vorm eettafel je zou willen hebben. Als je het er van tevoren over hebt, voorkom je daarmee misschien een boel gedoe.

Want de bank verbroedert, weet je nog 😉

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 203