Tips om je snel thuis te voelen na een verhuizing

Een nieuwe stek betrekken is natuurlijk ontzettend leuk en spannend, maar het kan altijd even duren voordat je helemaal gewend bent. Met onderstaande tips voel je je snel thuis na een verhuizen.

Pak alles zo snel mogelijk uit

Waar mensen vaak met goede moed aan het uitpakken beginnen, wordt het al snel een minder leuk klusje. En daardoor blijven sommige dozen veel te lang staan. Die dozen kunnen er echter voor zorgen dat je je nog niet helemaal thuis voelt. Het lijkt immers alsof je nog midden in een verhuizing zit.

Probeer jezelf dus te dwingen om die dozen zo snel mogelijk uit te pakken. Zet een leuk muziekje aan en schakel desnoods hulp in. Schroom ook niet om eens wat weg te gooien, dit geeft een opgeruimd gevoel. Niet alle spullen staan even mooi in een ander huis. Het is misschien verleidelijk om zoveel mogelijk te bewaren omdat de spullen vertrouwd zijn, maar uiteindelijk het is het belangrijkste dat het er gezellig uit komt te zien. 

Als er dan onverhoopt toch wat dozen blijven liggen, zet ze dan in ieder geval niet in de woonkamer. Daar word je er tenslotte het meest mee geconfronteerd.

Maak een to-dolijst

De kans is groot dat er nog een miljoen dingen zijn die je moet doen. Dit kan onrust in je hoofd veroorzaken, waardoor je misschien niet zo van je nieuwe huis geniet als zou moeten. Het kan helpen om een to-dolijst op te stellen. Zo bewaar je in ieder geval het overzicht en maak je het behapbaar.

Probeer vaste plekken te vinden


Zodra je een vast plekje voor spullen hebt gevonden, zal het al snel vertrouwder voelen en dus meer als thuis. Vind je het lastig om vaste plekken te kiezen? Leg er niet te veel druk op: die plekken kunnen in de beginperiode best nog veranderen.

Ga de buurt verkennen

Het is niet alleen belangrijk dat je je thuis voelt in je huis, maar ook in de buurt. Ga er op uit! Begin met een kennismakingsrondje met de buren, het is altijd fijn om te weten wie er in de buurt woont. Ga daarna op zoek naar waar je wat kunt doen in de buurt. Wellicht heb je al een huisarts en tandarts, maar waar is bijvoorbeeld de plaatselijke supermarkt en de drogist? Ga daarnaast op zoek naar de beste kapper in de buurt is en maak – indien nodig – een afspraak. Zoek bijvoorbeeld op kapper Amsterdam Zuid om een goede kapsalon in de buurt te vinden.

verhuizen


Realiseer je dat het tijd kost

Probeer er geen big deal van te maken. Het is alleen maar logisch dat je niet meteen gewend bent. Als je accepteert dat het tijd kost en het probeert los te laten, zal je vanzelf zien dat je je op een dag ineens helemaal thuis voelt.

Andre Lindebol
Andre Lindebol
Artikelen: 100