De keuken mag echt wel wat stoerder…

Stoere materialen.
Natuurlijke materialen.
Eerlijke materialen.
Mannen met baarden.
Leren schorten voor.
Scherpe messen en flinke stukken vlees.

Heb je er een beeld bij? Mooi zo!

In dit artikel hebben we het over de keuken, koken en dineren. En dan het liefst op een manier die een beetje van deze tijd is. Met een betonnen aanrechtblad en een eiken tafel waarvan het blad eruit ziet alsof het zo uit het bos is gekomen. Vergeet ook als finishing touch de stalen poten niet.

De keuken als statement

Het is duidelijk: ook in de keuken verandert er van tijd tot tijd van alles. Vroeger had de keuken een eenvoudige inrichting. De uitstraling was misschien zelfs saai en nietszeggend te noemen. De keuken werd niet betrokken bij de woonkamer en werd een ‘dichte keuken’ genoemd.

Tegenwoordig mag het allemaal wat uitbundiger. Met de keuken maak je een statement over wie je bent en wat je uit wilt stralen. Vaak wordt er gesproken over een leefkeuken of een woonkeuken. De keuken is een onderdeel van de woonkamer geworden en soms zelfs de belangrijkste ruimte in een huis. Aan de keukentafel wordt de dag begonnen met een ontbijt en met een wijntje afgesloten en doorgesproken als het avond is.

Robuuste materialen die tegen een stootje kunnen, zijn onmisbaar in de moderne keuken en zeker als het gaat om een aanrechtblad. Beton is daarom een goede keuze. Het is bovendien al lang niet meer alleen maar saai en lichtgrijs, want:

  • Beton kun je laten behandelen met een zuur zodat het een andere kleur krijgt.
  • Je kunt beton een structuur geven, waardoor de ruwheid van het oppervlak verandert.
  • Tot slot kan er een coating op worden aangebracht, wat zorgt voor glans.

Kortom: ondanks het logge uiterlijk dat beton heeft, kun je er je eigen vorm en ontwerp op toepassen, waardoor er een persoonlijk en eigentijds meubel ontstaat dat gezien mag (of moet) worden.

Eikenhout is stevig en duurzaam

appartement inrichten - interieur

Dat geldt ook voor de eettafel. Want na al dat kokkerellen in die gave keuken, wil je ook dat je je eten op een fijne plek kunt opeten. En dat doe je op eiken boomstamtafels bijvoorbeeld. Zoals beton vroeger de indruk gaf van een groot grijs vlak, heeft eiken de indruk van stoffig meubilair bij opa en oma. Gelukkig is dat niet meer zo. Eiken is een van de meest stevige een duurzame houtsoorten die er bestaan. Ideaal voor een eettafel dus. Bovendien ook te verwerken op een manier die bij jou past door de vorm en de afwerking aan te laten sluiten bij jouw wensen.

Voor alles geldt: met wat juiste items erbij, geef het je extra sfeer. Dus laat maar komen die tapasplank met olijven worstjes en kaas, de kandelaars met kaarsen, de onderborden en de tafellopers. Sommige ouderwetse gewoontes moet je vooral lekker zo laten, nietwaar?

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 204