Gezelligheid in huis.

Wie verlangt er niet naar een huis vol gezelligheid? Vol met mensen, smakelijke hapjes, heerlijke drankjes, muziekje aan en lekker kletsen. En een beetje dansen misschien. Het lijkt alsof het heel erg lang geleden is dat het mogelijk was. Met Covid-19 is alles anders als normaal. Maar we kunnen onszelf wel alvast voorbereiden voor als het weer mag. Dat levert veel voorpret op. Doe je met ons mee?

 

Feestje

Een housewarming, een verjaardag, een babyshower, Kerst, de jaarwisseling en welk ander feestje dan ook….. wij zijn er klaar voor. Tenminste, bijna dan. De afgelopen tijd hebben we veel werk- en studieplekken in huis moeten creëren. Het gewone meubilair moest opzij geschoven worden, de bureaus met computers kregen een plaatsje in de hoek van de woonkamer. 

 

Nu is het tijd dat het gewone interieur zijn plek weer krijgt. Maar dan wel een beetje aangepast, want onze oude spulletjes kennen we nu wel. Tijd voor nieuwe spullen. Met de inhaalslag van alles feestjes in gedachten, kiezen wij voor poefs en bijzettafels. Als het huis vol visite staat, zijn die hartstikke handig en er zo bij te schuiven. Bovendien zijn ze makkelijk een plekje te geven op de momenten dat het wat minder druk in huis is. Reden te meer dus om de bijzettafel en poef onder de aandacht te brengen. 

 

Hartstikke hip

Vroeger had de bijzettafel een wat stoffig imago. Ze waren rechthoekig, gemaakt van stevig eikenhout en bestonden meestal uit 3 perfect onder elkaar te schuiven tafeltjes. Tegenwoordig zijn de tafeltjes hartstikke hip en makkelijk in gebruik. Er is keuze uit allerlei vormen, materialen en kleuren. Je kunt zelfs wel stellen dat de bijzettafel de salontafel van de troon heeft gestoten. Als je er nog geen in huis hebt, moet je er dus zeker een aanschaffen. Niet alleen om een glas op te zetten als je visite hebt, maar ook om een plant op te zetten of om op te gaan zitten met een kussentje erop. Voor dat laatste moet je natuurlijk wel een stevig modelletje uitkiezen, anders kun je beter kiezen voor een poef.

poefjes

Ook bij het woordje ‘poef’ komt er misschien meteen een beeld in gedachten. Een ronde poef gemaakt van leer is de variant die het meest bekend was. Ook dit handige kleine meubelstuk is niet zo ouderwets meer. Meestal is de poef nog wel rond, maar verkrijgbaar in allerlei leuke stoffen, printen en kleuren. Het draagt dan ook zeker bij aan een vrolijke noot in je interieur. En zoals de bijzettafel in sommige gevallen gebruikt kan worden als extra kruk, kan de poef gebruikt worden als extra bijzettafel. Je legt er gewoon een dienblad op en voilà, poef wordt tafel.

 

Nu is er dus geen enkel excuus meer om te weinig plaats te hebben bij een volgend feestje. Nu maar duimen dat het weer heel snel mag!

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 204