Dit zijn de nieuwste tegeltrends

Interieur fans weten dat tegels kopen een stijlvolle manier is om je huis nieuw leven in te blazen. Er is een groot aantal verschillende vormen, kleuren, prints en patronen om uit te kiezen. Maar de vraag op de lippen van elke decor fan is: wat hebben de tegeltrends in 2021 voor ons in petto en hoe stylen we ze? Tegels zijn al eeuwenlang een hoofdbestanddeel van interieurs. Ondanks de evolutie van verschillende formaten en afwerkingen, zijn het de traditionele stijlen die keer op keer de aandacht trekken. Van de typisch Britse Victoriaanse vloertegels tot ambachtelijke geglazuurde en decoratieve tegels. Dit jaar zullen tegeltrends een nieuwe kijk geven op deze traditionele klassiekers, evenals vooruitstrevende manieren om ze te stylen.

 

1. Terracotta is terug

We hadden gemerkt dat terracotta tegels terug in het interieur sluipen, en Hamish Smith, Creative Director bij Ca Pietra, bevestigt dat. ‘Als het gaat om het kiezen van tegels, komen terracotta-ontwerpen zeker aan hun trekken’, zegt Hamish. ‘Van gebakken klei tinten die elke kamer opwarmen tot een aardse textuur die precies de juiste balans biedt tussen ruig en verfijnd, het is geen wonder dat terracotta een trend is voor altijd. Maar met verwarmende, verzorgende kleuren en texturen die 2021 zullen domineren, zal terracotta tegels torenhoog stijgen. ‘Leg ze van keuken tot hal, garderobe en eetkamer om je ruimte echt warmte te geven. Het mooie van onze Marlborough Terracotta (afgezien van de kleur in Siena-stijl) is dat het na verloop van tijd een patina opbouwt. Met andere woorden, hoe meer je het gebruikt en hoe ouder het wordt, hoe beter en karaktervolle het eruit zal zien. ‘

 

2. Blokkeer kleuren en zeshoeken

tegels zeshoekigBlokkleuren zijn dit jaar een grote nieuwe look voor badkamers, en hier is het perfect ingekapseld in de tegels. Matte tegels zijn ook in de mode, net als zeshoekige vormen – deze Stellar Navy Matt Porcelain-tegels van Mandarin Stone raken precies de juiste toon.

 

3. Magisch Marokkaans

Bekend om zijn levendige kleuren, ingewikkelde ontwerpen en mix van texturen, is de Marokkaanse stijl. De Marokkaanse stijl gaat  een van de belangrijkste trends van het jaar geworden, zoals blijkt uit het wereldwijde succes van Noord-Afrikaanse handwerkproducten – zoals Berbertapijten, raffia-manden, metalen lantaarns en decoratieve Marokkaanse tegels. De trend zal sterk blijven doorgaan en is ook een tijdloze stijl die niet dateert. Voeg wat extra kleur toe en creëer een uniek uiterlijk, vol patronen en leven, door keramische hydraulische tegels te gebruiken, die lang meegaan en uiterst eenvoudig te plaatsen en schoon te houden zijn. Ze zijn ook geschikt voor de meeste wanden en vloeren.

Remon Hendriksen
Remon Hendriksen
Artikelen: 3