Een nieuw huis gevonden? Kies voor de provider met het snelste internet!

Heb je onlangs een nieuwe woning gekocht? In dat geval zal er in de eerste weken veel op je af komen. Denk bijvoorbeeld aan het bestellen van nieuwe meubels, het uitdenken van de inrichting voor je nieuwe woning, enzovoorts. Ook niet onbelangrijk: het internet en de aansluiting voor de televisie in je huis! Zeker in een nieuwbouwwoning kan het soms best lastig zijn om voor een goede verbinding te zorgen. Het gewapend beton van de vloeren en wanden maakt dat het signaal hevig verstoord wordt. Op welke manier zorg je dat je ook een nieuwbouwwoning over een goede verbinding beschikt? In dit artikel lees je er meer over.

 

Betrouwbare provider met snel internet

Kies altijd voor een betrouwbare provider met een snelle internetverbinding. Op de website van een provider vind je vaak meer over de internetsnelheid die deze je kan bieden. Kies je direct voor het snelste pakket, of is ook een standaardoplossing voldoende? Houd er rekening mee, dat bij het gebruik van een eigen router een maximum kan zitten aan de internetsnelheid die je thuis ontvangt. Zou je voor het duurste pakket gaan, dan betekent dit dat je de router van de provider moet gebruiken of dat je moet investeren in een nieuwe router. Online vind je diverse tools die je helpen om het internet van verschillende providers met elkaar te vergelijken.

 

Kijk ook naar het abonnement voor je telefoon

Je kunt het afsluiten van een nieuw abonnement voor de internetverbinding in huis combineren met het afsluiten van een nieuw abonnement voor je mobiele telefoon. Wil je bijvoorbeeld profiteren van een korting op de combinatie van beide abonnementen? Kijk dan voor de beste sim only abonnementen eens op de website van een provider als Vodafone en combineer dit met vast internet van Ziggo. Ook verschillende andere providers bieden een alles-in-1 pakket aan. Bekijk hierbij goed van welke voordelen je profiteert. Dit verschilt per aanbieder.internet in huis

 

Internetsignaal versterken met een mesh-oplossing

Op het moment dat je een keuze gemaakt hebt en de woning aangesloten is op de provider, zal je ondervinden in welke ruimtes het internetsignaal verbeterd kan worden. Het opzetten van een mesh-netwerk is hierbij een goede optie. Je maakt gebruik van verschillende losse satellieten die ieder dienen als een eigen netwerk in huis. Wanneer je door de woning beweegt, zal je telefoon of laptop steeds het snelste netwerk opzoeken. Het apparaat verbindt hier vervolgens automatisch mee, om een hapering in de lijn tegen te gaan.

Jordi Kuijlenburg
Jordi Kuijlenburg

Ik ben Jordi en werk bij Happy Horizon. Met plezier deel ik regelmatig artikelen over wonen op Huislijn.nl. Het platform biedt ons een uitstekende gelegenheid om mensen te bereiken die zich interesseren voor wonen, of het nu gaat om het kopen van een nieuw huis of een verbouwing. Geniet van het lezen van mijn blogs op Huislijn.nl!

Artikelen: 121