Dit zijn dé interieurtrends van 2021

Nu het nieuwe jaar van start is gegaan, is het tijd om te kijken naar de interieurtrends van 2021. Naast trends uit het afgelopen jaar zijn er ook een aantal nieuwe trends. Of je nu houdt van een gewaagd interieur of juist iets minder gewaagd, de trends bieden onwijs veel mogelijkheden dus lees snel verder.

 

Ga voor kleur

Om te beginnen zijn er drie kleuren die we veel gaan zien in 2021. Als eerste een oude bekende; donkerblauw. Na het succes van vorig jaar, zal de kleur nog even blijven. Niet alleen als kleur voor op de muur, maar ook in het meubilair wordt donkerblauw gebruikt. Ga jij voor een blauw bankstel of voor een set donkerblauwe eetkamerstoelen?

 

Naast blauw zal grijs terugkeren in het interieur. Afgelopen jaar werd nog gezegd dat grijs helemaal uit was, dit jaar is de kleur weer helemaal in. Grijs zorgt voor luxe en is een goede basis voor iedere woonruimte. Als laatste dé kleur waar niemand omheen kan; Brave Ground. Brave Ground van Flexa is uitgeroepen tot Kleur van het Jaar 2021. Het is een neutrale bruinkleur die zorgt voor balans en is net als grijs een perfecte basis.

 

Natuurlijke sfeer

Ziet jouw huis er iets te strak of modern uit? Ga dan voor organische ronde vormen voor een natuurlijker gevoel. Naast de populaire ronde eettafels, zet je ook de trend met ander rond meubilair. Kies bijvoorbeeld voor een rond vloerkleed of een fauteuil met ronde vormen.

interieurtrends tafel

Binnen het Scandinavische interieur is licht hout al langer bekend, maar aankomend jaar zal het ook binnen andere interieurstijlen zijn intrede doen. Licht hout zorgt voor rust en kalmte. Populaire, lichte houtsoorten zijn: bamboe, licht eiken- of beukenhout. Haal de natuur in huis, maar wel op een duurzame manier. Zo draag je ook een steentje bij. Naast de aanschaf van tweedehands meubels, kan er ook gekozen worden voor natuurlijke of gerecyclede meubels. Denk bijvoorbeeld aan een eettafel met tafelblad gemaakt van gerecycled teakhout.

 

Aan de slag!

2021 zit vol met interieurtrends en in de loop van het jaar zullen er nog meer bijkomen. Door middel van de bovenstaande trends kun jij jouw huis jouw interieur helemaal up-to-date maken. Ga je voor een complete make-over? Of pas je enkele trends toe? Tip: neem een kijkje op de website van Sohome voor een overzicht van de leukste meubels die passen bij de nieuwste interieurtrends.

 

Marcel Hiemstra
Marcel Hiemstra

Marcel is werkzaam bij 24webvertising waar hij onder andere verantwoordelijk is voor de content. Vanuit deze positie publiceert Marcel met genoegen artikelen over diverse aspecten van wonen op Huislijn.nl. De onderwerpen zijn uiteenlopend, variërend van de voordelen van zonnepanelen tot het maken van weloverwogen keuzes voor een nieuwe vloer in de woonkamer, de schoonheid van de Trompetboom, noodzakelijke gereedschappen voor een succesvolle verbouwing, tot effectieve methoden voor ongediertebestrijding. Geen enkel onderwerp schuwt Marcel.

Artikelen: 104