Zo maak je je huis binnen een uur schoon

Zit je erover na te denken om je woning te verkopen? Dan hebben we goed nieuws: in 2020 is een recordaantal huizen verkocht in Nederland. Het is dus de perfecte periode om je huis te koop te zetten. Tijdens zo’n periode komen over het algemeen veel mensen kijken naar je huis. Zij willen immers wel graag weten wát ze eventueel gaan kopen. Als koper moet je er dus voor zorgen dat je woning schoon en verkoopklaar is. Dat betekent: geen rommel en vooral geen viezigheid. Hoe je je huis binnen een uur spik en span maakt, lees je in dit artikel.

 

Ga aan de slag met een stoomreiniger

Een van de meest toegankelijk én eenvoudige tips die je kunt opvolgen, is het kopen of huren van een stoomreiniger. Een stoomreiniger is ideaal wanneer je de inrichting van je huis binnen no time schoon wilt krijgen. Met schoon bedoelen we écht schoon, want het grote voordeel van een stoomreiniger is dat het apparaat binnen zeer korte tijd bacteriën kan doden. Je kunt er binnen no time vloeren, tegels, complete keukens, banken, bedden en overige meubels mee schoonmaken waarbij iedere porie wordt meegenomen. Wat fijn is, is dat je met een stoomreiniger plekken in een kamer kunt bereiken die je zelf niet goed kunt bereiken. Denk bijvoorbeeld aan hoeken in de slaapkamer, ruimte achter de keukenkastjes en de voet van kranen.

 

verhuizen

Berg losse spullen en accessoires vooraf op

Waar veel mensen niet aan denken bij het efficiënt schoonmaken van een ruimte is dat losse spullen vaak in de weg staan én veel tijd kosten om schoon te maken. Daarom is het aan te raden om dergelijke accessoires zoals fotolijstjes, talloze boeken en persoonlijke spullen niet te laten slingeren in een ruimte. Zorg voor voldoende opbergruimte en wat niet opgeborgen kan worden, is wellicht overbodig in je leven. Op die manier kun je eenvoudiger beginnen met het stofzuigen, dweilen en afstoffen van een ruimte. Zo heb je per ruimte ongeveer 10 minuten nodig om die ruimte schoon te krijgen. Dat valt mee toch? Mooi meegenomen aan leven op deze manier is dat je veel meer opgeruimd gaat leven. Je weet wat ze zeggen: een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd.

 

Maak efficiënt schoon door meerdere werkzaamheden door elkaar te doen

Sommige ruimtes of meubels worden pas echt goed schoon wanneer je een bepaald stofje of schoonmaakmiddel in laat trekken. Een toiletpot kan bijvoorbeeld even lekker losweken wanneer je een emmertje sop of wat bleekmiddel erin gooit zonder direct door te trekken. In de tussentijd kun je aan de slag met de douche of het bad. Dit geldt voor alle ruimtes en meubels in je woning. Denk vooraf goed na hoe je precies tijd kunt winnen door meerdere klusjes met elkaar te combineren. Je zult zien dat je op die manier uiteindelijk veel minder tijd hoeft te besteden aan het schoonmaken van je huis. Doe hierbij altijd het meest vervelende klusje eerst, zodat je die klus niet steeds in je achterhoofd hebt.

Andre Lindebol
Andre Lindebol
Artikelen: 99