Je muur opfleuren

Daar zit je dan, te staren naar die saaie witte muur. Je wilt wel wat anders, maar hoe pak je dat aan? Er zijn zo ontzettend veel verschillende opties en mogelijkheden dat je door de bomen het bos bijna niet meer zit. Geen paniek, wij geven je drie suggesties waarmee je jouw muur in een mum van tijd omtovert tot een compleet nieuwe muur!

 

De kwast

Je kunt heel eenvoudig zelf de handen uit de mouwen steken en de muur voorzien van een nieuw likje verf. Je zult er versteld van staan wat een nieuwe en frisse kleur op de muur doet met een ruimte. Vind je een hele muur in een bepaalde kleur te heftig? Je kunt ook voor een baan in een bepaalde kleur doen. Geeft de muur tot een hoogte van, laten we zeggen, 1,5 meter een kleurtje en laat de rest daarboven rust. Het breekt de muur en maakt het daardoor een stuk levendiger.

 

Wil je meer werken met patronen of motieven, dan is verven misschien niet de allerbeste optie. Het kan natuurlijk wel, maar het werken met sjablonen en alles heel goed afplakken kost ontzettend veel tijd en energie. En dan is het nog maar de vraag of het eindresultaat het resultaat is dat jij voor ogen hebt. Beter kun je dit geval voor behang gaan. Als je een beetje kwalitatief behang uitkiest, dan zie je de storende naden tussen de verschillende banen ook nagenoeg niet. Scheelt een jou een hoop schilderwerk en hebt toch een ‘nieuwe’ muur!

 

De plank

Het klinkt zo simpel, maar een plank is een heel goede manier om het zicht op je muur aan te pakken. Het leuke van een plank is dat een plank nooit alleen komt. Op de plank zet je nog van alles neer. Foto’s, beeldjes, souvenirs, planten: je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het kwijt op de plank. Daarom ook een vrij veilige keuze. Alleen de plank staat enigszins vast. Bij de keuze voor de plank kun je ook nog eens alle kanten op: van strak en modern naar natuurlijk en robuust. Als je de plank eenmaal hebt hangen, kun je echt aan de slag. Wat je neerzet haal je net zo gemakkelijk weer weg. Perfect om lekker te experimenteren.

 

De wanddecoratie

Een andere eenvoudige manier om je muur op te fleuren is wanddecoratie. Als je kijkt naar de verschillende soorten wanddecoratie, dan zijn er ontzettend veel verschillende materialen en formaten waar je uit kunt kiezen. Je moet bijna goed je best doen om een winkel te vinden waar geen wanddecoratie verkocht wordt. Bij het grote Zweedse warenhuis met de gehaktballetjes heb je bijvoorbeeld keuze uit ontzettend veel verschillende schilderijen om je muur op te fleuren. Toch blijft het jammer dat iedereen zomaar hetzelfde schilderij als jou kan kopen.

 

Wanddecoratie laten drukken met een eigen ontwerp is dan minstens zo leuk. Als je bijvoorbeeld kijkt naar een eigen foto op canvas, dan is het vaak ook nog een stuk goedkoper dan een standaard doek uit de winkel. Vakantiefoto’s afstoffen dus en een geschikt exemplaar laten drukken. Ben je uitgekeken op de afbeelding? Geen probleem, met hetzelfde gemak hang je een ander exemplaar op. Ideaal!

Andre Lindebol
Andre Lindebol
Artikelen: 99