4 tips voor je wanddecoratie

Zit jij altijd naar die lege muur te staren en je af te vragen wat je ermee moet doen? We zetten een aantal ideeën voor wanddecoratie op een rij.

 

1. Een kleurtje op de muur

Een kleurtje op de muur ligt wellicht voor de hand, maar veel mensen durven het toch niet aan. Een zogenaamde statement wall kan echter een ware blikvanger vormen. Bij een statement wall is één muur in een bepaalde kleur geverfd, terwijl de andere muren wit of een andere neutrale kleur blijven. Omdat het maar om één muur gaat, kan je uitpakken met een fel kleurtje.

 

2. Behangcirkels

Ken je de behangcirkel al? Dit is een relatief nieuwe trend op interieurgebied. De naam zegt het eigenlijk al: hierbij koop je een kant-en-klare cirkel met een behangprint of foto. Deze zijn over het algemeen zelfklevend en dus eenvoudig op te hangen. Je kunt hierbij zowel kiezen voor een eigen ontwerp als voor een bestaande foto of print. De cirkel geeft net een andere sfeer aan je ruimte dan als je de hele muur behangt.

 

3. Foto’s aan de muur

Als je wel houdt van een persoonlijk tintje op je muur, kun je ‘iets’ doen met foto’s. Zo kun je fotobehang bij bijvoorbeeld Muurmode bestellen. Je eigen foto wordt dan omgetoverd tot behang. Dat hoeft geen foto te zijn waar jezelf opstaat, je kunt bijvoorbeeld ook voor een mooi kiekje van een bijzondere vakantie kiezen. Let er wel op de foto minstens 800 pixels per meter moet hebben (en het liefst meer).

 

Vind je een grote foto aan de muur iets te gortig? Je kunt het ook subtieler houden door een leuk geheel te maken van verschillende fotolijstjes. Probeer daarbij te spelen met verschillende vormen en groottes. Let er op dat het eventjes duren voordat je de juiste combinatie te pakken hebt. Ook kan het tijd kosten om mooie fotolijstjes en prints te verzamelen.

 

Daarnaast is er de welbekende foto op canvas of aluminium. Ook hier kun je weer helemaal zelf kiezen welke foto je erop wilt hebben staan: van een foto naar je gezin tot een citytrip.  Mocht je zelf geen mooie foto hebben, dan kun je er natuurlijk ook gewoon één van het internet afplukken.

 

4. Hang accessoires aan je muur

planten in je interieurNiet alleen schilderijen en fotolijsten lenen zich goed voor wanddecoratie, accessoires kunnen ook heel leuk staan. Denk bijvoorbeeld aan plankjes met planten, boeken, kaarsjes en al je mooiste spullen. Je hebt kant-en-klare panelen, maar je kunt ook zelf met planken aan de slag. Het pluspunt aan zoiets is dat je er veel mee kunt afwisselen. Ben je het zat, dan zet je weer andere spulletjes neer. Als je liever niet te veel wilt ophangen, kun je een ladder tegen de muur aanzetten, waar je eventueel ook het een en ander aan kunt hangen.

Andre Lindebol
Andre Lindebol
Artikelen: 99