Je interieur aanpassen aan het seizoen

De dagen worden korter, de temperatuur daalt. Het is tijd om meer tijd binnen door te brengen!

Lekker genieten met een kop chocolademelk met slagroom en een boekje op de bank.

Of met een wijntje bij de open haard op een kleedje.

Of buiten een vuurtje stoken in de vuurkorf.

Of…. Nou ja, je snapt het idee. De herfst en de winter: het is tijd om te cocoonen. En waar je kun je dat beter doen dan in en om je huis?

Waar we in de lente en zomer graag kleurige veldboeketten op de tafel neerzetten, veel buiten zijn en de kleuren in ons interieur fris en licht houden, is het in de winter tijd voor kaarsen en een rustige gedempte kleurstelling. We passen ons huis aan aan het seizoen waarin we leven.

 

Tips voor elk budget

De makkelijkste manier om je inrichting op een sfeervolle manier te veranderen, is door het aanpassen van de accessoires. Denk hierbij onder andere aan vaasjes, kleden, kaarsen en sierkussens. Met een klein budget kun je al een groots resultaat bereiken.

 

Is je budget wat groter en wil je meer impact creëren? Verander dan eens de schilderijen die je aan de muur hebt hangen.

appartement inrichten - interieur

Kleur in je huis

De omgeving waar je je in bevindt, heeft directe invloed op hoe je je voelt. Vaak gebeurt dit onbewust door associaties die in je leven zijn ontstaan. Bepaalde kleuren, geuren en beelden versterken dit. Het is dus belangrijk om je inrichting af te stemmen op het resultaat dat je wilt bereiken. Een goed humeur, een prettig werkklimaat of een inrichting die vertrouwen uitstraalt. Daarom een overzicht van de verschillende kleuren en het effect daarvan op ons gemoed:

  • Geel is een kleur die ons gelukkig maakt vanwege de onbewuste associatie met de zon. En van de zon worden we meestal blij en krijgen we energie.
  • Rood is de kleur van de liefde en is een krachtige kleur die stimulerend werkt, maar soms ook woede kan opwekken.
  • Van oranje krijgen we energie. Deze kleur draagt positief bij aan communicatie, ook wekt het de eetlust op.
  • Roze en bruin zijn warme kleuren die ons doen denken aan de herfst met zijn vallende bladeren. Te veel van deze kleuren kan somber maken, maar in een goede dosering voelen we ons geborgen.
  • Groen zorgt voor harmonie en doet ons denken aan de natuur. Van deze kleur worden we rustig.
  • Blauw tenslotte geeft ruimte, lucht, creativiteit en rust en kalmte. Dit is bij uitstek een kleur als je vertrouwen wilt uitstralen.

 

Alle aandacht naar de muur

Als we het hebben over schilderijen, kun je je natuurlijk helemaal uitleven. Denk niet alleen na over wat je mooi vindt, maar ook over wat je wilt dat het schilderij met het interieur doet. Wil je een portret, een afbeelding van de natuur, een kleurrijk – of juist een rustig – geheel. Ga je voor het kunstwerk dat alle aandacht vraagt of kies je voor iets dat meer in de achtergrond opgaat en de rest van het interieur versterkt?

 

In elk seizoen thuis

Laat maar komen; de opruimwoede in de herfst, de lenteschoonmaak in het voorjaar, een nieuw begin met Oud en Nieuw. Met de tips in dit blog heb je je huis in elk seizoen omgetoverd tot een passend thuis.

 

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 207