Waarom voor een gietvloer kiezen?

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer? We snappen maar al te goed dat het maken van de juiste keuze erg lastig is. Er zijn zoveel verschillende vloeren en soms zie je door de bomen het bos niet meer. De gietvloer is de laatste jaren erg populair geworden in moderne huishoudens. De vloer heeft niet alleen een prachtige uitstraling, maar biedt ook veel praktische voordelen. In dit artikel vertellen we je graag meer over de kenmerken en voordelen van een gietvloer. 

 

Veel verschillende soorten gietvloeren

Voordat we je meer kunnen vertellen over de voordelen van een gietvloer is het handig om te weten dat er niet één gietvloer is, maar juist veel verschillende soorten. We zetten de soorten gietvloeren graag voor je op een rij.

 

PU gietvloer

Een PU gietvloer is gemaakt van kunststof en beschikt over Polyurethaan. Dit bestanddeel zorgt ervoor dat de vloer naadloos en vloeistofdicht is. Een PU gietvloer is zowel geschikt voor bedrijfspanden als particuliere woningen.

Epoxyvloer

Deze vloer met coating is specifiek gemaakt voor intensief gebruik en dus perfect voor industriële en zakelijke panden. Epoxy wordt dan ook veel geplaatst in werkplaatsen, showrooms en garages. 

UV gietvloer

Ben je op zoek naar een onderhoudsvriendelijke vloer? Een UV gietvloer verkleurt niet en blijft daarom lang zijn prachtige uitstraling behouden. Daarnaast is de vloer slijtvast en dus geschikt voor in woonhuizen en bedrijfsruimtes.

Betonlook

De betonlook gietvloer is een cementgebonden vloer met de uitstraling van echt beton. Door de stoere uitstraling past deze vloer perfect in het industriële interieur. 

 

Praktische voordelen

Elke vloer heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. De gietvloer is over het algemeen een strakke, naadloze vloer met een prachtige uitstraling. Alle gietvloeren worden op maat gemaakt en je kunt zelf kiezen welke kleuren, materialen en afwerkingen er worden gebruikt. De controle ligt volledig in jouw handen. Daarnaast is de gietvloer onderhoudsarm en gemakkelijk schoon te maken. Doordat de vloer naadloos is en geen kiertjes bevat, krijgt stof en vuil niet de kans om zich op te hopen. Dit maakt de gietvloer uitermate geschikt voor mensen met een huisstofmijtallergie. Het voldoet om de vloer eens per week te stofzuigen en te dweilen met water. Gietvloeren blijven op deze manier lang mooi en worden dan ook als duurzaam bestempeld. 

 

mooie vloer in je interieur

Gietvloer combineren met vloerverwarming

De gietvloer beschikt over verschillende praktische voordelen, maar wist je ook dat je de vloer perfect kunt combineren met vloerverwarming? Een gietvloer gemaakt van kunststof is goed bestand tegen hitte en zorgt ervoor dat de warmte goed wordt verdeeld over de gehele ruimte. Nooit meer koude voeten! Natuurlijk zal je wel rekening moeten houden met extra kosten als je vloerverwarming laat verwerken in je nieuwe gietvloer. 

Lijkt zo’n gietvloer je wel wat? We adviseren om je goed te laten informeren door een professional als je een gietvloer wilt aanschaffen. Het is namelijk belangrijk dat je de juiste soort kiest die het beste bij jou en je nieuwe woning past. 

Redactie OMA
Redactie OMA
Artikelen: 5