Tips om de betonlook toe te passen in je woning

Als je gaat verhuizen krijg je de kans om de nieuwe woning precies zo in te richten als je zelf wilt. Hoe leuk is dat? Houd je van strak en modern? Dan is de industriële woonstijl misschien wel iets voor jou. Het toepassen van de betonlook in het interieur is populairder dan ooit. Waar we beton vroeger alleen maar voorbij zagen komen in industriële gebouwen, is het nu helemaal hip in het hedendaagse interieur. Wij geven je een aantal tips om de populaire betonlook toe te passen in je nieuwe stulpje. 

 

Begin bij de basis

Als je een nieuwe woning hebt gekocht, kun je bij de basis beginnen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een nieuwe vloer te laten plaatsen en de muren te schilderen in een kleur naar wens. Ben je helemaal weg van de industriële stijl en de stoere betonlook? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om de vloer en/of wanden met beton te bekleden. En dan hebben we het natuurlijk niet over echt beton, maar bijvoorbeeld over een gietvloer met betonlook of een speciale verf met de juiste uitstraling. Op deze manier haal je de gewenste stijl eenvoudig in huis en heb je de basis voor het moderne en strakke interieur gelegd. Wist je dat een gietvloer helemaal niet zo duur hoeft te zijn? Er zijn genoeg goedkope gietvloeren verkrijgbaar. 

 

Stoere meubelen

Het is natuurlijk helemaal niet noodzakelijk om een betonlook vloer of betonlook wanden in je huis te hebben om de industriële stijl te hanteren. Als je de basis graag rustig en basic wilt houden, kun je het stoere aspect in huis halen met betonlook meubelen. Kijk eens rond op Pinterest of schaf een woonmagazine aan en zoek naar inspiratie. Je zult zien dat de keuze reuze is. Wat dacht je bijvoorbeeld van een betonnen aanrechtblad? Of een grote kroonluchter met betonlook? De meubels die je kiest, zijn natuurlijk helemaal afhankelijk van je persoonlijke smaak. 

 

Heb je toevallig nog een oud kastje van oma op zolder staan? Hoe leuk is het om deze een nieuw leven te geven. Met een likje betonlook verf past het meubel perfect in je nieuwe interieur. Werk bijvoorbeeld eens met een speciale techniek en breng de echte betonstructuur aan. 

vloer badkamer beton

Kies voor betonlook accessoires

Vind je de industriële stijl leuk, maar wil je deze graag wat subtieler toepassen in je nieuwe huis? Door het toepassen van betonlook accessoires kun je erachter komen of je de industriële woonstijl echt zo leuk vindt als dat je dacht. Daarnaast is het een goede manier om te zien of het bij de rest van je interieur past. Schaf een aantal leuke betonnen kandelaars aan of kies voor een paar opvallende betonlook vaasjes. Wist je dat je in de kringloopwinkel ook hele leuke accessoires kunt vinden voor een klein prijsje? Het hoeft dan ook helemaal niet duur te zijn om de betonlook toe te passen in je woning. En het leuke aan accessoires is dat ze je na verloop van tijd gemakkelijk kunt weghalen en opbergen op zolder. 

Redactie OMA
Redactie OMA
Artikelen: 5