Momenten om nooit te vergeten

Die fantastische reis die je hebt gemaakt, die vreselijke lachbui van je kinderen, het hartverwarmende moment met je ouders. De foto’s van zulke herinneringen nemen je mee naar het moment dat het daadwerkelijk gebeurde. Je ruikt de geuren en hoort de geluiden. Alsof het gisteren was. Herken je dat? Dat je door het kijken naar een foto terug bent op precies dat moment? Daarom zijn foto’s afgedrukt op canvas zo’n aanwinst in je interieur.

 

Persoonlijk tintje in huis

Een huis is vooral een thuis, een plek waar je je op je gemak voelt en waar je helemaal jezelf kunt zijn. De inrichting van je huis weerspiegelt wie jij bent als persoon; reislustig, een familiemens, een rommelkont of een pietje precies. De boeken die in de boekenkast staan verraden veelal je hobby’s en je interesses. En de foto’s aan de wand laten nog beter je persoonlijkheid zien.

 

Van fotorol…..

De historie van het maken van een foto is de afgelopen jaren natuurlijk heel erg veranderd. In de tijd van de ouderwetse fotorolletjes moest je heel zuinig zijn met het maken van foto’s. Alles moest afgedrukt worden en elke afdruk kostte geld. Van tevoren had je geen idee hoe de foto er precies uit zou zien en pas na een week kon je de afgedrukte foto’s ophalen. Uren en misschien zelfs wel dagen werd er vervolgens gespendeerd aan een keukentafel om de foto’s met het juiste knip-en plakwerk op de meest mooie manier in een fotoboek te krijgen. Wie kent ze niet? De veel te dikke boeken vol met foto’s en handgeschreven toelichting.

 

….. naar mobiele telefoon

Nu is dat wel anders. Met het mobieltje worden super veel foto’s gemaakt. De leukste wordt uitgekozen en als profielfoto gebruikt op social media. Heel veel foto’s worden nooit meer bekeken. We zijn ons veel bewuster over hoe we op de foto staan, maken selfies met besties en kiezen de juiste invalshoek voor het mooiste resultaat. De fotoboeken maken we online. En, eerlijk is eerlijk, de fotoboeken zien er stukken gelikter uit. Vooruitgang is zo gek nog niet.

 

Een foto doet iets met je

Wat blijft is de emotie. Van een foto word je blij of misschien juist verdrietig of melancholiek. Het neemt je mee naar momenten die belangrijk voor je zijn geweest. Die indruk hebben gemaakt, die je raken.

En juist daarom is het zo leuk om ze regelmatig te zien. Bijvoorbeeld aan de muur in je huis.

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 207