Hoe kies ik de juiste vloer voor in mijn woning? 

Yes, je gaat verhuizen! Je bent nu waarschijnlijk erg druk met maten opmeten, dozen inpakken en nadenken over het nieuwe interieur. Je krijgt een volledig nieuwe kans om het interieur vorm te geven hoe jij dat wilt. Houd je van strak en modern? Of wil je de landelijke stijl graag toepassen? Er zijn onwijs veel verschillende mogelijkheden, maar het is belangrijk dat je bij de basis begint. En laat de vloer nu net de basis vormen voor het interieur. Wij vertellen je graag meer over hoe je de juiste vloer voor in je nieuwe woning kiest. 

 

Wat is jouw woonstijl? 

Voordat je naar de bouwmarkt rent, is het verstandig om na te denken over jouw woonstijl. Waar houd je nu precies van? Wil je graag één stijl hanteren of juist meerdere met elkaar combineren? We raden je aan om van tevoren inspiratie op te doen. Blader bijvoorbeeld eens door een aantal woonmagazines of maak een Pinterest-account aan. Hier vind je de mooiste plaatjes van vloeren en inrichtingen. Op deze manier krijg je een realistisch beeld bij jouw toekomstige inrichting en weet je precies welke soort vloer hier bij past. 

 

Een nieuwe vloer in de woonkamer, keuken of badkamer?

De keuze voor een bepaalde vloer is afhankelijk van de ruimte waar deze in komt te liggen. Zoek je een nieuwe vloer voor in de keuken? Dan moet deze natuurlijk waterbestendig en makkelijk schoon te maken zijn. De vloer in de slaapkamer hoeft deze kenmerken dan weer niet te hebben. Het is natuurlijk ook mogelijk om dezelfde vloer in de gehele woning te plaatsen. Dit is niet alleen erg makkelijk, maar ook creëer je eenvoudig een passend geheel. Zet voor jezelf op een rijtje waar de vloer in verschillende ruimtes aan moet voldoen en vervolgens kun je naar het materiaal gaan kijken.  

 

Verschillende soorten materialen

Nu je weet aan welke eisen het moet voldoen, is het tijd om het materiaal te gaan kiezen. Bij het kiezen van het materiaal zal je rekening moeten houden met een aantal aspecten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de duurzaamheid en de prijs van de vloer.

  • Laminaat

Laminaat is verkrijgbaar in verschillende soorten en kleuren. Het materiaal is bijna niet meer te onderscheiden van echt hout en is ook nog eens een stuk betaalbaarder. Wist je dat je laminaat ook goed kunt verplaatsen? Ideaal voor als je verhuisplannen hebt in de toekomst. 

  • PVC

PVC is de laatste tijd erg populair geworden in hedendaagse woningen. Het is vochtbestendig en kan om deze reden in alle ruimtes van het huis worden gelegd; zelfs in de badkamer. Daarnaast verminderd PVC contactgeluid, omdat de vloer niet direct op de ondergrond wordt gelegd. 

verhuizen

  • Gietvloer

Naadloos, strak en onderhoudsarm: de gietvloer is een ideale vloer voor in je nieuwe woning. Je geniet van een prachtige uitstraling en tegelijkertijd biedt de vloer meerdere praktische voordelen. Een gietvloer in Rotterdam is namelijk duurzaam, waterdicht en eenvoudig te combineren met vloerverwarming. 

 

  • Hout

Een houten vloer biedt een warme, natuurlijke uitstraling aan je woning. Hout gaat jarenlang mee en is dus een duurzame optie. Houd er rekening mee dat er na verloop van tijd gebruikerssporen kunnen ontstaan. 

 

Of je nu voor een vloer met betonlook of laminaat kiest, het is belangrijk dat je goed nadenkt over je keuze. Je schaft namelijk niet iedere dag een nieuwe vloer aan. Maak vooral geen overhaaste beslissingen en laat je informeren door een professional. 

Jennie Bekkema
Jennie Bekkema
Artikelen: 2