5 tips bij het uitzoeken van een luxe bed

Een heerlijke nachtrust begint bij een goed bed. Het moet comfortabel zijn en perfect aansluiten bij jouw wensen. Maar zo’n groot meubelstuk heeft ook een grote invloed op de uitstraling van jouw slaapkamer. Trakteer jezelf (en je partner) daarom op een luxe bed van hoge kwaliteit. Luxe bedden zijn een plezier voor het oog en dragen tegelijkertijd bij aan je slaapkwaliteit. In dit artikel lees je 5 tips om jouw ideale bed uit te zoeken. Als je eenmaal het luxe droom-bed hebt gevonden, wil je nooit meer anders!

 

Tip 1: Zoek de ideale breedte, lengte en hoogte

Het uitzoeken van een bed doe je niet even binnen 5 minuten. Je mag er echt tijd voor vrijmaken. Alleen op deze manier kun je het perfecte luxe bed vinden. Bepaal om te beginnen de ideale breedte, lengte en hoogte. Dit is voor ieder persoon anders. Vaak houden mensen eerder rekening met de grootte van de slaapkamer, dan met hun eigen lichaam. Dit zou juist andersom moeten zijn! Kijk eerst naar de lengte van het bed. Heb je zelf een ‘gemiddelde’ lengte, dan zou een standaard maat prima moeten zijn. Meet vervolgens jouw ideale zithoogte op. Dit mag ongeveer de hoogte worden van je nieuwe bed. Dit maakt het namelijk eenvoudiger om op te staan. Zeker als je last hebt van lichamelijke klachten, is de hoogte erg belangrijk. Bepaal tot slot de breedte van het bed. Hierbij is het wel verstandig om de afmetingen van je slaapkamer in gedachten te houden.

 

Tip 2: Kijk welke stijl je het meeste aanspreekt

Bedden zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende stijlen. Kijk eens naar de mogelijkheden en bepaal welke kleuren en materialen jou het meeste aanspreken. Kun je jouw perfecte bed niet vinden? Dan is het vaak mogelijk om een bed op maat te laten maken. Zo kun je de uitstraling helemaal zelf bepalen.slaapkamer

 

Tip 3: Probeer verschillende matrassen en bedbodems uit

Het klinkt misschien heel logisch, maar het altijd aan te raden om een bed eerst uit te proberen. Ga proefliggen in een showroom en probeer zo veel mogelijk opties uit. Focus je niet alleen op de verschillende matrassen, maar ook op de bedbodems. Deze combinatie bepaalt het comfort. Natuurlijk is het ook hierbij weer mogelijk om te kiezen voor een matras op maat. Zo kan jouw nieuwe bed echt aan alle eisen voldoen. Als jouw partner andere wensen heeft, is het fijn om te kiezen voor twee aparte matrassen.

 

Tip 4: Kijk naar bijpassende hoofdborden en nachtkastjes

Een luxe bed is eigenlijk pas echt compleet met een bijpassend hoofdbord of nachtkastje. Op deze manier wordt het een mooi statement in de ruimte en vormt alles meteen een geheel. Vraag zeker naar de mogelijkheden tijdens het uitzoeken van jouw bed.

 

Tip 5: Laat je adviseren door een professional

Ben je een beetje overweldigd door alle mogelijkheden? Vraag dan om professioneel advies in een showroom of via een betrouwbare webwinkel. Vaak kunnen ze aan de hand van jouw wensen een aantal goede opties geven. Noteer eventueel jouw eisen en de gewenste afmetingen om het jezelf wat makkelijker te maken.

 

Danny Bijl
Danny Bijl

Danny Bijl is werkzaam als freelance consultant voor verschillende klanten in de woonbranche en beheert daarnaast het woonblog ikwoonfijn.nl. Op dit woonblog wordt via gastbloggers zoveel mogelijk wooninspiratie gedeeld. Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips voor in en rondom het huis geven.
Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips geven voor in en rondom het huis. Hierbij valt te denken aan het inrichten van een ruime woonkamer, informatie over woonverzekeringen, tips om kalkaanslag in de badkamer te verminderen, advies over aquariumverlichting, brandpreventie, en suggesties voor het optimaal inrichten van je badkamer, keuken, woonkamer of slaapkamer.

Artikelen: 96