Hoe voorkom je zelf een wespenplaag? De supertip!

Verwacht je dit jaar weer een akelige wespenplaag in of rond je woning? Dan hebben we goed nieuws: je kunt wespen namelijk op een slimme manier voor zijn! Want natuurlijk ben je niet gelukkig als er wespen over je hoofd suizen en in je zomerse hapjes en drankjes duiken. Daarom hier een supertip over het aanpakken van wespen, nog voor hun nesten tot monsterlijke afmetingen uitgroeien!

 

Stap 1. Ga in de lente op zoek naar beginnende wespennesten

Wanneer een wespenkoningin in het voorjaar ontwaakt uit haar winterslaap, zoekt ze een plek uit waar ze een nest kan bouwen. Bijvoorbeeld op je zolder, in je garage of in je schuur, want op dit soort plekken zijn nesten goed beschut tegen allerlei weersomstandigheden. In april of mei ga je dan op zoek naar beginnende wespennesten, want die zijn dan nog maar zo groot als pingpongballen. Tref je er één aan, dan moet je direct toeslaan!

 

Stap 2. Een beginnend wespennest verwijderen: hoe doe je dit voorzichtig?

Zelf klein wespennest verwijderen is mogelijk, als je maar voorzichtig te werk gaat. Het nest bevat weliswaar nog maar weinig volwassen wespen, maar de koningin is heel alert! Nee, wespen bestrijden is vast al geen hobby van je, maar hoe je dan wel te werk gaat?

  1. Plaats iets over het nest (zoals een emmertje) om het nest los te maken.
  2. Het nestje ligt nu in de emmer.
  3. Giet kokend water over het nestje heen.

 

Belangrijk is dat je de koningin doodt, want als ze ontsnapt kan ze ergens anders een nieuw nest aanleggen. Ben je allergisch voor wespengif? Dan raden we je aan om wel degelijk van nest af te blijven, al lijkt het nog relatief onschadelijk. Laat in dat geval een professionele wespenbestrijder komen: die heeft het nest in een oogwenk én op een veilige manier verwijderd!

 

Ben je te laat met verwijdering van een klein nest?

Wespennesten groeien door tot in de maanden juli en augustus. En dan begint de ellende… alle larven zijn volwassen werksters geworden en die gaan op zoek naar (zoet) voedsel om nog tot in de herfst te kunnen overleven. Bestrijders krijgen dan belletjes uit alle hoeken van het land: wespen in de tuin, wespen op zolder… zelfs wespen in het eten of drinken van mensen. Wespensteken. Uiterst pijnlijke bulten. Voor een aantal mensen zelfs een gang naar het ziekenhuis als ze allergisch zijn… kortom: een afschuwelijke periode voor wie met een volgroeid wespennest te maken krijgt!

 

Definitief afrekenen met een wespennest? Voor jou een lokale expert!

Aan het zelf verwijderen van een (beginnend) wespennest is altijd een risico verbonden. Laat het werk daarom maar over aan een expert van Wespennestverwijderen, want hij heeft altijd beschermende kleding en geschikt materiaal bij zich. In een wip van het wespennest af? Het gebeurt als jij nu contact opneemt met jouw lokale bestrijder: deze is zorgvuldig door ons geselecteerd!

Marcel Hiemstra
Marcel Hiemstra

Marcel is werkzaam bij 24webvertising waar hij onder andere verantwoordelijk is voor de content. Vanuit deze positie publiceert Marcel met genoegen artikelen over diverse aspecten van wonen op Huislijn.nl. De onderwerpen zijn uiteenlopend, variërend van de voordelen van zonnepanelen tot het maken van weloverwogen keuzes voor een nieuwe vloer in de woonkamer, de schoonheid van de Trompetboom, noodzakelijke gereedschappen voor een succesvolle verbouwing, tot effectieve methoden voor ongediertebestrijding. Geen enkel onderwerp schuwt Marcel.

Artikelen: 94