Verhuizen: zelf doen of uitbesteden?

Gefeliciteerd, je hebt een woning gevonden die binnen het budget van je maximale hypotheek past! Bij de notaris is alles geregeld en nu ga je verhuizen. Maar dan komt de vraag: ga je alles zelf doen of laat je het doen door professionals? Wij zetten de verschillen op een rij voor je in dit artikel. Dan kun je aan de hand hiervan beslissen welke optie het beste past in jouw situatie.

 

Beide opties leveren je werk op

De meningen zijn behoorlijk verdeeld over zelf verhuizen of een verhuisbedrijf inhuren. Volgens een peiling van de Consumentenbond zou 55% van de mensen de verhuizing uitbesteden. Blijkbaar is dat toch iets anders dan zelf je huis verkopen, wat door een veel kleiner percentage van de mensen wordt gedaan. Voor welk optie je ook kiest, je moet altijd over heel veel dingen nadenken. Denk dus niet dat je met het uitbesteden van je verhuizing ineens alle werk uit handen geeft, want er komt gewoon een ander soort werk voor in de plaats. Zoals het instrueren en controleren van het verhuisbedrijf.

 

Zorg dat je goed voorbereid bent

Een verhuizing heeft veel verborgen valkuilen waar je niet in wilt vallen. Zorg dus dat je goed voorbereid bent als je gaat verhuizen. Houd bijvoorbeeld deze checklist bij de hand en kijk of je alle punten kunt afvinken.

 

Het voordeel van een verhuisbedrijf inhuren

Wanneer je professionals inhuurt, mag je verwachten dat zij veel ervaring hebben in het verhuizen van allerlei verschillende soorten inboedels. En zij weten hoe ze netjes moeten omgaan met je spullen zodat ze niet stuk gaan. Dat brengt met zich mee dat een verhuisbedrijf alles sneller verhuist dan wanneer je het allemaal in eigen hand houdt.

 

Het voordeel van zelf verhuizen

Je kunt ook alles zelf verhuizen met je familie en vrienden. Dat is goedkoper, want je hoeft hooguit een verhuisbus te huren. Het grote voordeel is bovendien dat je zelf betrokken bent bij elk aspect van de verhuizing. Je weet precies wie welke doos ingepakt heeft en waar deze neergezet wordt. Mocht je graag de controle willen houden, dan is zelf verhuizen absoluut iets voor jou.

 

Hou de verhuiskosten onder controle

Jij bent degene die in grote lijnen bepaalt hoeveel kosten het daadwerkelijke verhuizen met zich meebrengt. Vraag daarom offertes op bij meerdere verhuisbedrijven om een goede keuze te maken. Vooraf zelf de verhuisdozen inpakken scheelt je bijvoorbeeld heel wat geld. Denk ook na welke werkzaamheden je zelf kunt doen en welke je uitbesteedt.

Marcel Hiemstra
Marcel Hiemstra

Marcel is werkzaam bij 24webvertising waar hij onder andere verantwoordelijk is voor de content. Vanuit deze positie publiceert Marcel met genoegen artikelen over diverse aspecten van wonen op Huislijn.nl. De onderwerpen zijn uiteenlopend, variërend van de voordelen van zonnepanelen tot het maken van weloverwogen keuzes voor een nieuwe vloer in de woonkamer, de schoonheid van de Trompetboom, noodzakelijke gereedschappen voor een succesvolle verbouwing, tot effectieve methoden voor ongediertebestrijding. Geen enkel onderwerp schuwt Marcel.

Artikelen: 94