Hoe kies je het juiste internet en tv abonnement voor je nieuwe huis?

Ga je verhuizen naar een nieuwe woning? Dan kan het ook zo zijn dat je op zoek moet naar een nieuwe aanbieder voor tv en internet. Niemand heeft daar ooit zin in, maar gelukkig kun je online abonnementen voor tv en internet vergelijken om de zoektocht een stukje eenvoudiger te maken. Er zijn wel een aantal zaken die bij het maken van je keuze in acht moet nemen. We zetten ze op een rijtje.

 

Postcodecheck

Hoewel er genoeg aanbieders van internet en tv zijn, betekent dat niet dat ze allemaal van toepassing zijn op jou. Voor kabelinternet ben je afhankelijk van je woonlocatie en de lokale kabelbeheerder, bijvoorbeeld. Ook is lang niet overal glasvezelinternet mogelijk. Om te zien wat jouw mogelijkheden zijn, doe je de postcodecheck. Je vult jouw postcode op een vergelijkingswebsite in en daaruit blijkt of een dienst wel of niet mogelijk is op jouw adres.

 

Snelheden vergelijken

Het ene internetabonnement is het andere niet. Kijk goed naar de details voordat je een abonnement afsluit. Cruciaal is namelijk de maximale download- en uploadsnelheid die geboden wordt. Dit bepaalt niet alleen hoe snel jij bestanden kunt downloaden en uploaden (versturen), maar ook hoeveel apparaten er tegelijkertijd gebruik kunnen maken van de internetverbinding. Met een lage snelheid zal je bij aanvullende apparaten al snel merken dat er erg traag geladen wordt. Dat is een potentiële frustratie die je jezelf niet op de hals wilt halen.

 

Favoriete zenders

Kun jij jouw favoriete zenders ontvangen bij het aangeboden tv abonnement? Dat moet je je afvragen voordat je een abonnement afsluit. Aanbieders bieden vaak verschillende pakketten met een verschillend aantal zenders aan, waarbij het wettelijk verplichte minimum 30 zenders is. Kijk eerst goed of alle zenders die jij denkt nodig te hebben onderdeel uitmaken van het pakket. Helaas bestaat er nog niet de mogelijkheid om zelf een zenderpakket samen te stellen. Wat je wel kunt doen, is een abonnement nemen op aanvullende betaalzenders als FOX Sports en Ziggo Sport.

 

Meerprijs voor aanvullende tv-ontvangers

internet

Het kan zo zijn dat je op meerdere televisies in huis tv-zenders wilt kunnen ontvangen. Met de afschaffing van analoge televisie, is het niet meer mogelijk om gewoon een kabel door te trekken naar een tweede televisie voor ontvangst. Je hebt hiervoor aanvullende tv-ontvangers nodig. Bij kabelbeheerder Caiway is een tweede tv-ontvanger gratis bij bepaalde

abonnementen, maar in de meeste gevallen betaal je extra voor een aanvullende tv-ontvanger. Mocht je dit wel willen, dan is het de moeite waard om goed rond te kijken wat dit bij verschillende aanbieders kost. Een alternatieve optie om toch op andere televisies ontvangst te krijgen, is om gebruik te maken van een app van een tv-aanbieder op een smart tv of vanuit de app te casten naar een Chromecast die je aan een van je andere tv-toestellen hebt gekoppeld. Dit kan bijvoorbeeld met de Ziggo GO-app.

 

Prijzen vergelijken

Waar het uiteindelijk uiteraard allemaal op neer komt, is de prijs-kwaliteitverhouding. Wat krijg je voor je geld? Je moet zoeken naar de beste deal voor een voor jou acceptabel maandbedrag. Dat betekent dat je, ook mét de handige vergelijkingswebsites, even dieper op onderzoek uit moet gaan naar wat er nu precies aangeboden wordt. Kijk ook goed naar de duur van het contract dat aangeboden wordt. Kun je ergens een mooie aanbieding vinden voor een eenjarig contract met een mooie korting? Dan kun je na dat jaar altijd op zoek gaan naar een nieuwe, gunstige aanbieding die bij jouw wensen en budget past.

Danny Bijl
Danny Bijl

Danny Bijl is werkzaam als freelance consultant voor verschillende klanten in de woonbranche en beheert daarnaast het woonblog ikwoonfijn.nl. Op dit woonblog wordt via gastbloggers zoveel mogelijk wooninspiratie gedeeld. Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips voor in en rondom het huis geven.
Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips geven voor in en rondom het huis. Hierbij valt te denken aan het inrichten van een ruime woonkamer, informatie over woonverzekeringen, tips om kalkaanslag in de badkamer te verminderen, advies over aquariumverlichting, brandpreventie, en suggesties voor het optimaal inrichten van je badkamer, keuken, woonkamer of slaapkamer.

Artikelen: 101