Diversen
tuinonderhoud

Elektrische-, accu- en benzine bladblazers: wat zijn de verschillen?

Een bladblazer is erg handig als je je tuin netjes wilt houden. Vooral als je tuin erg groot is en er veel bomen omheen staan, is het verstandig om er een aan te schaffen. Maar welke kies je dan? Er zijn namelijk verschillende soorten te krijgen. Zo kun je kiezen voor een elektrische, maar er zijn ook modellen met een accu of met een motor. Daarnaast kan een bladblazer ook nog verschillende functies hebben. Wij geven je iets meer uitleg over de modellen.

 

Elektrische bladblazer

Wanneer je kiest voor een bladblazer is de kans groot dat je gaat voor een elektrisch model. Deze hebben een lang snoer, je hoeft dus niet tussentijds op te laden, dit is een groot voordeel. Een ander voordeel is dat deze erg krachtig is. Het enige vervelende is dat er een snoer aan zit, maar meestal is deze lang genoeg om je hele tuin mee door te gaan.

 

Accu bladblazer

Je kunt ook kiezen voor een bladblazer met een accu. Vooral als je een groot oppervlakte hebt en je veel moet lopen is het slim om voor dit model te kiezen. Het nadeel is wel dat je tussendoor moet opladen, maar je hebt in ieder geval geen last van een snoer. Niet te missen tussen je tuingereedschap dus!

 

Benzine bladblazerbenzine bladblazer voor in de tuin

De benzine bladblazer is de laatste tijd iets minder populair. Deze variant wordt vooral gebruikt voor grote oppervlakte en niet zo zeer in de tuin. Je hebt bij deze modellen natuurlijk ook geen last van een snoer. Een voordeel van de benzine blazers is dat deze vaak een stuk krachtiger is dan de andere modellen.

 

Verschillende varianten

Naast de aandrijving van de bladblazer zijn er meer dingen waar je op moet letten. Je hebt namelijk keuze uit verschillende opties. Welke het beste bij je past hangt natuurlijk af van je tuin en wat je van plan bent. Voor een kleine voortuin kies je natuurlijk een andere blazer dan voor een groot gazon. We hebben verschillende modellen op een rijtje gezet.

  • Blazer met zuiger, deze is erg handig als je het oppervlak direct netjes achter wilt laten.
  • Blazer voor op je rug, deze gebruik je vooral als je werkt op een groot oppervlak.
  • Handblazer, deze is erg handig voor kleine stukjes zoals een voortuin.
  • Blazer aan een truck, deze worden gebruikt door de grote land en tuinbouwbedrijven.
Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Marlijn Pruim
Load More In Diversen

Facebook Comments

Check Also

Lid van VvE: welke verzekering moet je zelf afsluiten?

Als koper van een appartement ben je automatisch ...

Over Huislijn.nl

Werkt met 2.500 makelaars samen
Toont actueel en up to date woonaanbod
Meer dan 100.000 unieke huizen
1 miljoen bezoeken per maand

Start nu met zoeken

Huislijn op Facebook

Vind jouw huis op Huislijn.nl