Elektrische-, accu- en benzine bladblazers: wat zijn de verschillen?

Een bladblazer is erg handig als je je tuin netjes wilt houden. Vooral als je tuin erg groot is en er veel bomen omheen staan, is het verstandig om er een aan te schaffen. Maar welke kies je dan? Er zijn namelijk verschillende soorten te krijgen. Zo kun je kiezen voor een elektrische, maar er zijn ook modellen met een accu of met een motor. Daarnaast kan een bladblazer ook nog verschillende functies hebben. Wij geven je iets meer uitleg over de modellen.

 

Elektrische bladblazer

Wanneer je kiest voor een bladblazer is de kans groot dat je gaat voor een elektrisch model. Deze hebben een lang snoer, je hoeft dus niet tussentijds op te laden, dit is een groot voordeel. Een ander voordeel is dat deze erg krachtig is. Het enige vervelende is dat er een snoer aan zit, maar meestal is deze lang genoeg om je hele tuin mee door te gaan.

 

Accu bladblazer

Je kunt ook kiezen voor een bladblazer met een accu. Vooral als je een groot oppervlakte hebt en je veel moet lopen is het slim om voor dit model te kiezen. Het nadeel is wel dat je tussendoor moet opladen, maar je hebt in ieder geval geen last van een snoer. Niet te missen tussen je tuingereedschap dus!

 

Benzine bladblazerbenzine bladblazer voor in de tuin

De benzine bladblazer is de laatste tijd iets minder populair. Deze variant wordt vooral gebruikt voor grote oppervlakte en niet zo zeer in de tuin. Je hebt bij deze modellen natuurlijk ook geen last van een snoer. Een voordeel van de benzine blazers is dat deze vaak een stuk krachtiger is dan de andere modellen.

 

Verschillende varianten

Naast de aandrijving van de bladblazer zijn er meer dingen waar je op moet letten. Je hebt namelijk keuze uit verschillende opties. Welke het beste bij je past hangt natuurlijk af van je tuin en wat je van plan bent. Voor een kleine voortuin kies je natuurlijk een andere blazer dan voor een groot gazon. We hebben verschillende modellen op een rijtje gezet.

  • Blazer met zuiger, deze is erg handig als je het oppervlak direct netjes achter wilt laten.
  • Blazer voor op je rug, deze gebruik je vooral als je werkt op een groot oppervlak.
  • Handblazer, deze is erg handig voor kleine stukjes zoals een voortuin.
  • Blazer aan een truck, deze worden gebruikt door de grote land en tuinbouwbedrijven.
Marlijn Pruim
Marlijn Pruim

Marlijn Pruim geeft lezers graag advies over verschillende soorten verzekeringen die betrekking hebben op het huis. Daarnaast schrijft ze veelal over het energiegebruik in huis en hoe dit makkelijker te verlagen is. Als werknemer in de assurantie- en energiewereld weet zij over welke onderwerpen voor velen opheldering nodig is. Ze studeerde Redactie- en Mediaproductie en werkt graag met teksten; of dit nou het schrijven, corrigeren of redigeren ervan is. In haar eigen tijd schrijft ze ook voor haar
eigen blog.

Artikelen: 10