6 onmisbare spullen voor jouw werkplek of thuiskantoor

Heb je een kamer helemaal omgetoverd tot thuiskantoor of heb je een tijdelijke werkplek in de woonkamer? Dan kan dit artikel wel eens goed van pas komen. We zetten 6 items op een rij die absoluut niet mogen ontbreken in jouw werkruimte. Van de logische benodigdheden tot minder voor de hand liggende tips.

 

Comfortabele bureaustoel

Je had er waarschijnlijk zelf al aan gedacht – een comfortabele bureaustoel is dan ook essentieel voor een fijne werkplek. Zeker als je lange dagen maakt, is het belangrijk dat je met de juiste houding aan je bureau kunt zitten. Het is daarom slim om te kiezen voor een ergonomische stoel die je in hoogte kunt verstellen. Probeer echt op zoek te gaan naar de beste stoel voor jouw lichaam en situatie. Het is de investering waard!

 

Geschikte laptop of computer

Tegenwoordig kun je bijna niet meer werken zonder een laptop of computer. Al is het maar alleen om de mail te checken en de administratie bij te houden. Koop een geschikte pc die past bij jouw werkzaamheden. Heb je er totaal geen verstand van? Laat je dan (online) adviseren over de beste opties.

 

Goede printer

Heb je al een goede printer in je thuiskantoor staan? Het zal je verbazen hoe vaak je dit apparaat nodig hebt. Als thuiswerker is het daarnaast fijn om altijd genoeg inkt op voorraad te hebben. Je kunt natuurlijk een aantal inktcartridges kopen, maar je kunt ook een soort abonnement afsluiten. Zo’n maandelijks opzegbaar plan zorgt ervoor dat je automatisch nieuwe cartridges toegestuurd krijgt voordat de inkt op is. Zo kun je zorgeloos blijven printen.

 

Grote kast

Er is eigenlijk nooit te veel opbergruimte in een thuiskantoor. Wees dus niet bang om een extra grote kast aan te schaffen. Hier kun je alle belangrijke papieren in kwijt en je apparatuur of andere benodigdheden in opbergen. In een nette georganiseerde omgeving kun je je veel beter concentreren. En je raakt minder snel spullen kwijt!

 

Desk organizer

Spullen die je vaak nodig hebt, leg je meestal op het bureau of in de lade. Hierdoor kan de werkplek er alsnog chaotisch uitzien. Dat is helemaal niet nodig! Koop een desk organizer om alle spullen te sorteren en een vaste plek te geven. Het is een eenvoudige manier om meer rust te creëren.

 

Juiste werkverlichting

Zorg er tot slot voor dat je goede verlichting hebt in de kantoorruimte. Dit kan in de vorm van een bureaulamp, een plafondlamp of vloerlamp. Zolang het licht maar helder en duidelijk is.

Danny Bijl
Danny Bijl

Danny Bijl is werkzaam als freelance consultant voor verschillende klanten in de woonbranche en beheert daarnaast het woonblog ikwoonfijn.nl. Op dit woonblog wordt via gastbloggers zoveel mogelijk wooninspiratie gedeeld. Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips voor in en rondom het huis geven.
Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips geven voor in en rondom het huis. Hierbij valt te denken aan het inrichten van een ruime woonkamer, informatie over woonverzekeringen, tips om kalkaanslag in de badkamer te verminderen, advies over aquariumverlichting, brandpreventie, en suggesties voor het optimaal inrichten van je badkamer, keuken, woonkamer of slaapkamer.

Artikelen: 101