Nieuwe woning onderhouden? Reken altijd snel af met ongedierte!

Een eigen woning biedt levenskansen. Het is een veilige basis van waaruit je allerlei dingen in het leven durft te ondernemen. Maar wat als er op een dag ongedierte in je woning verschijnt? Wat als je op een dag gaatjes in steunbalken aantreft of in de kruipruimte schimmel ziet optrekken? Jouw woning voelt dan ineens stukken onprettiger aan! Paniek? Niet nodig. Zeker niet als je een ervaren ongediertebestrijder inschakelt.

 

Houtworm in je woning: hoe ernstig kan dit zijn?

Houtworm kan de veiligheid van je woning flink ondermijnen. Het gaat hier om larven van de houtwormkever: die doen zich tegoed aan onbewerkt hout. Denk aan hout van belangrijke draagconstructies zoals balken of vloeren. Maar denk ook aan houten meubilair of kunstwerken die niet voorzien zijn van een dekkende laag. Je moet dan een bestrijder uitnodigen voor een inspectie. Hij kan bepalen welke delen behandeld moeten worden en hoe. Een eenmalige ingreep kan volstaan om alle houtworm in je woning te verdelgen!

 

Schimmel in je woning: welke soorten zorgen voor onrust?

De meest voorkomende schimmelsoorten zijn de huiszwam, de kelderzwam en de poriënzwam. Deze schimmels ontstaan vaak als een ruimte (met veel houten constructies) erg vochtig is en/of amper geventileerd wordt. Denk bijvoorbeeld aan een kruipruimte. Zwammen voeden zich met vocht en met cellulose uit hout en verspreiding kan erg snel gaan, tenzij je het tegenhoudt met behulp van een professionele bestrijder!

 

Zelf iets tegen ongedierte ondernemen? Beter van niet!

Veel huis-tuin-en-keukenmiddelen werken niet of amper tegen hardnekkig ongedierte, zoals houtworm en schimmels. Spuitbussen met gif zijn niet krachtig genoeg en je kunt je eigen omgeving in gevaar brengen als je onzorgvuldig met chemische middelen omgaat. Een professionele bestrijder weet hoe ongedierte op een veilige en verantwoorde manier aangepakt kan worden. Daar is wat voorbereiding voor nodig, maar als het om ongedierte gaat dat jouw woning ‘opvreet’, zijn alle stappen de moeite waard!

 

Wacht niet tot morgen. Grijp vandaag nog in bij ongedierte in je woning!

Houtworm kan de stabiliteit van houten balken of vloeren aantasten. Schimmels kunnen ernstige gezondheidsklachten met zich meebrengen. Tref je eerder muizen, ratten of kakkerlakken aan in je woning? Ook dan moet je snel ingrijpen en naar Beestjes Kwijt gaan. Je vindt dan meteen een professionele ongediertebestrijder die in jouw buurt werkzaam is. 

 

Marcel Hiemstra
Marcel Hiemstra

Marcel is werkzaam bij 24webvertising waar hij onder andere verantwoordelijk is voor de content. Vanuit deze positie publiceert Marcel met genoegen artikelen over diverse aspecten van wonen op Huislijn.nl. De onderwerpen zijn uiteenlopend, variërend van de voordelen van zonnepanelen tot het maken van weloverwogen keuzes voor een nieuwe vloer in de woonkamer, de schoonheid van de Trompetboom, noodzakelijke gereedschappen voor een succesvolle verbouwing, tot effectieve methoden voor ongediertebestrijding. Geen enkel onderwerp schuwt Marcel.

Artikelen: 101