Ergonomische bureaustoel op kantoor en voor thuiswerkers

Een bureaustoel die ontworpen is om zich aan het lichaam van de gebruiker aan te passen, dat klinkt als muziek in de oren. Een ergonomische bureaustoel biedt de juiste ondersteuning, maar geeft ook genoeg bewegingsvrijheid aan degene die op de bureaustoel zit. Gedurende het designproces van de stoel is rekening gehouden met een aantal verschillende posturen en zithoudingen. Bovendien zijn ze ook dynamisch in te stellen.

Ondersteuning lichaam

In principe kan een standaard bureaustoel ook goed voor je zijn, maar dit is anders per persoon. Ieder lichaam is natuurlijk uniek. Hierdoor kan een gewone stoel niet altijd de ideale steun bieden, aangezien ze niet zoveel meebewegen met je lichaam. Een ergonomische bureaustoel kun je echter zo instellen dat het de perfecte ondersteuning biedt voor jouw lichaam. Onder andere dankzij de verstelbare lendensteunen wordt een correcte zithouding gestimuleerd.

Thuiswerkplek

thuiswerken

Als je uren achtereen aan een stoel zit, kan dit op een gegeven moment zorgen voor lichamelijke klachten zoals pijn in de rug of nek. Met de aanschaf van een ergonomische bureaustoel kunnen deze klachten worden verminderd. Zodoende kun je zonder klachten werken op kantoor. Werk je veel thuis? Gebruik dan ook thuis een ergonomische bureaustoel. Ook al spendeer je qua uren wellicht minder achter je bureau wanneer je thuiswerkt, toch is een ergonomische bureaustoel belangrijk om je lichaam minder te belasten. Dit wordt door thuiswerkers wel eens onderschat. Probeer daarom niet achter de eettafel te werken, maar richt een klein kantoor in wanneer daar de ruimte voor is.

Lees ook: Combineer stijl en gezondheid met ergonomische krukken in huis

Hogere productiviteit op het werk

Als je de eigenaar bent van een bedrijf dan is het verstandig om te investeren in ergonomische bureaustoelen voor je werknemers. Dit zal naar alle waarschijnlijkheid leiden tot minder ziekteverzuim onder je werknemers. Een ergonomische stoel biedt betere ondersteuning, waardoor lichaamsklachten minder vaak zullen voorkomen. Het zal daarom ook leiden tot meer productiviteit onder de werknemers. Ook geeft het meer comfort dan een gewone bureaustoel. De stoel kan naar persoonlijke voorkeuren worden ingesteld en beweegt mee met het lichaam.

Marcel Hiemstra
Marcel Hiemstra

Marcel is werkzaam bij 24webvertising waar hij onder andere verantwoordelijk is voor de content. Vanuit deze positie publiceert Marcel met genoegen artikelen over diverse aspecten van wonen op Huislijn.nl. De onderwerpen zijn uiteenlopend, variërend van de voordelen van zonnepanelen tot het maken van weloverwogen keuzes voor een nieuwe vloer in de woonkamer, de schoonheid van de Trompetboom, noodzakelijke gereedschappen voor een succesvolle verbouwing, tot effectieve methoden voor ongediertebestrijding. Geen enkel onderwerp schuwt Marcel.

Artikelen: 104