De meerwaarde van je huis vergroten met deze tips

Je wilt je huis graag voor de beste prijs verkopen. Daar zijn een aantal praktische tips voor beschikbaar. Een hele simpele manier is om ervoor te zorgen dat je woning in waarde stijgt. Het vergroten van de meerwaarde van je huis vormt de basis voor een hogere verkoopprijs. Er zijn overigens meerdere mogelijkheden op dat gebied. Van kleine en simpele aanpassingen die ook het woonplezier vergroten tot een verbouwing. Dat kost wel geld en dat heb je niet altijd liggen.  Een lening voor een verbouwing afsluiten is dan een optie. Dat lijkt misschien geld te kosten, maar het levert je door de waardevermeerdering van je huis echter geld op. Wij voorzien je hier van enkele praktische tips om de meerwaarde van je woning te vergroten.

 

1. Voer energiebesparende maatregelen door

Het doorvoeren van energiebesparende maatregelen verhoogt de waarde van je woning. Er zijn diverse soorten maatregelen beschikbaar en vaak is er ook nog subsidie te verkrijgen. Bijvoorbeeld voor het plaatsen van zonnepanelen op het dak van je woning. Je hebt ook de mogelijkheid om je dak te isoleren net als de muren en vloeren in huis. Of om dubbele beglazing aan te brengen als je nog enkel glas hebt.

 

2. Schilder je woning van binnen en buiten

Een goed onderhouden huis is meer geld waard. Daarom is het belangrijk periodiek onderhoud aan je huis uit te voeren. Een schilderbeurt van de kozijnen, dorpels en deuren buiten hoort daarbij. Dat verhoogt direct de waarde van je woning. Je huis binnen schilderen, staat fris en oogt netjes. Het is een goede zet om voordat je het huis verkoopt de muren nog even op te frissen. Loop ook het andere schilderwerk na, zoals de kozijnen in huis net als eventueel een houten trap en natuurlijk de deuren.

 

3. Vervang je keuken of badkamer

Een oude keuken of badkamer is vaak een afknapper als je een huis wilt verkopen. Je woning knapt ervan op als je er een nieuwe keuken of badkamer in laat zetten. Niet alleen de meerwaarde stijgt, maar ook het eigen woongenot. Houd wel rekening met de smaakgevoeligheid van toekomstige kopers van je woning. Neutrale kleuren zijn ideaal.

 

4. Vergroot het oppervlak van je woning

kantoor aan huis

Het vergroten van het oppervlak van je woning is een andere manier om meerwaarde te creëren. Dat is eveneens op meerdere manieren mogelijk. Bijvoorbeeld door een dakkapel te plaatsen en de slaapkamer ruimer te maken. Of door de keuken of de woonkamer uit te bouwen of een serre te plaatsen.

 

5. Maak een extra slaapkamer

Heb je een zolder waar je niets mee doet? Dat is vaak een prima ruimte om een extra slaapkamer te maken. Het aantal slaapkamers telt altijd mee om de waarde van je woning te bepalen.

Marcel Hiemstra
Marcel Hiemstra

Marcel is werkzaam bij 24webvertising waar hij onder andere verantwoordelijk is voor de content. Vanuit deze positie publiceert Marcel met genoegen artikelen over diverse aspecten van wonen op Huislijn.nl. De onderwerpen zijn uiteenlopend, variërend van de voordelen van zonnepanelen tot het maken van weloverwogen keuzes voor een nieuwe vloer in de woonkamer, de schoonheid van de Trompetboom, noodzakelijke gereedschappen voor een succesvolle verbouwing, tot effectieve methoden voor ongediertebestrijding. Geen enkel onderwerp schuwt Marcel.

Artikelen: 94