Nieuw huis, nieuwe eetkamerstoelen?

Ga je verhuizen, en is je nieuwe woning een heel ander type dan je huidige huis? Dan is het een goed idee als je je interieur en meubels er op aanpast. Een belangrijk onderdeel van je nieuwe interieur zijn de eetkamerstoelen. Je brengt er de mooiste momenten van de dag op door. Met je familie de dag bespreken als je gezellig aan het avondeten zit, samen met je vrienden genieten van een borrel en ga zo maar door.

 

Deze soorten eetkamerstoelen passen bij jouw interieur

Het is natuurlijk het mooist als je eetkamerstoelen perfect passen bij je eettafel, eethoek en zelfs je woonkamer. Welke eetkamerstoelen dat worden hangt er dus vooral van

eetkamerstoelen

af van welke stijl je houdt. Om je te helpen hebben we wat tips voor je.

De belangrijkste vraag is: welke stijl komt er in je nieuwe huis?

Ik ga voor een industrieel interieur

Houd je van een interieur van natuurlijke materialen, maar wat er wel stoer en stijlvol uitziet? Dan kies je uiteraard voor bijpassende stoelen. In dit geval ga je voor eetkamerstoelen van (kunst)leer en metaal. Deze stoelen zijn duurzaam, geven je eethoek een luxe uitstraling en zitten heerlijk. Wat vind je bijvoorbeeld van deze kunstleren stoel?

 

Ik ga voor een landelijk interieur

eetkamerstoelVind je het vooral belangrijk dat je nieuwe huis warm, gezellig en als een thuis aanvoelt? Dan zijn gecapitonneerde eetkamerstoelen perfect voor je eethoek. Kies dan voor aardse kleuren, zoals cognac of taupe. Een type stoel die we in veel Nederlandse eethoeken zien is deze:

 

Ik ga voor een modern interieur

Ben je je tijd ver vooruit, en ga je in je nieuwe woning voor een modern interieur? Kies dan voor tijdloze eetkamerstoelen. Ga bijvoorbeeld voor een combinatie van hout en kunststof in een opvallende kleur.

 

Zo kies je de juiste kleur uit

Minstens net zo belangrijk als het model eetkamerstoel zijn de kleuren. Er zijn talloze kleurcombinaties van stoel, tafel en muren mogelijk. Dat maakt het uitkiezen van de kleuren natuurlijk niet makkelijker.

Het gaat er vooral om of je wil spelen met contrasten, of dat je juist alles een geheel wil laten lijken.

Ben je een kleurrijker type? Dan kies je natuurlijk voor een bijpassende stijl. Een eetkamer die totaal anders is dan bovenstaande, is er eentje die met kleuren en hoog contrast speelt. Het kan je smaak niet zijn, maar het heeft wel iets unieks. De stoelen maken van deze eenvoudige eetkamer een vrolijke bedoeling.

Vraag jezelf dus goed af wat voor uitstraling je je eetkamer wilt geven, en hoe je contrast wilt inzetten. Als je dat eenmaal helder hebt zijn de kleuren van je eetkamerstoelen uitkiezen stukken makkelijker.

 

Ga voor anders: combineer verschillende eetkamerstoelen

diverse eetkamerstoelen Het wordt steeds populairder om allerlei verschillende eetkamerstoelen te hebben. Dat kunnen, bijvoorbeeld, zes verschillende stoelen zijn, of setjes van twee stoelen. Dit maakt je eethoek helemaal eigen. Er is geen combinatie te gek.

 

Hier vind je de perfecte eetkamerstoelen

Heb je genoeg inspiratie opgedaan, en weet je nu precies welke eetkamerstoelen je wil hebben? Kijk dan nu in het ruime assortiment van WoonQ. Zij hebben talloze eetkamerstoelen in verschillende kleuren, materialen en stijlen. Vind eenvoudig de stoelen die perfect bij jou, je inrichting en je nieuwe huis passen. Klik hier om je nieuwe eetkamerstoelen te vinden.

Jordi Kuijlenburg
Jordi Kuijlenburg

Ik ben Jordi en werk bij Happy Horizon. Met plezier deel ik regelmatig artikelen over wonen op Huislijn.nl. Het platform biedt ons een uitstekende gelegenheid om mensen te bereiken die zich interesseren voor wonen, of het nu gaat om het kopen van een nieuw huis of een verbouwing. Geniet van het lezen van mijn blogs op Huislijn.nl!

Artikelen: 119