4 Tips om houten tuinmeubelen langer mooi te houden

Houten tuinmeubelen zijn prachtig in elke tuin, of je nu houdt van de neutrale look en het hout combineert met beige en rustige kleuren, of de natuurlijke look met veel wilde planten. Om houten tuinmeubelen langer te laten schitteren in jouw tuin, moet je af en toe wel wat inspanningen doen. Wij geven je graag 4 tips om jouw prachtige houten tuinmeubelen langer mooi te houden! 

 

1. Behandel de tuinmeubelen op tijd 

Het is belangrijk om je houten tuinset twee maal per jaar goed schoon te maken en te behandelen. Dit is erg belangrijk om de kwaliteit van je meubelen te garanderen. Wij raden aan om eerst je meubelen schoon te maken met een sopje van zeep en een zachte borstel. Spoel daarna het sopje weg met de tuinslang en laat de meubelen zo’n 24 uur uitdrogen. Eens de tuinset droog is, wrijf je de meubelen in met een goede, beschermende olie. Deze laat je zo’n kwartiertje intrekken, daarna kun je de meubelen afdrogen met een droge doek. En mocht je geen zo’n handige Harry zijn, dan kun je ook kiezen voor tuinmeubelolie in sprayvorm! 

 

2. Pas op met hoezen

De meeste houten tuinmeubelen kunnen wel tegen een stootje. Toch worden heel vaak allerlei hoezen verkocht, om deze extra te beschermen. Daar is in principe niets mis mee, maar houten meubelen hebben dit niet altijd nodig. Als je toch een hoes gebruikt, let dan op dat er geen condens tussen de tafel en de hoes zit, want zo kan de tafel rotten. Mochten je tuinmeubelen, zoals je loungeset en ligbedden deels ook gemaakt zijn uit andere materialen, dan raden we wel een hoes aan.

 

3. Haal de houten tuinmeubelen van het gras

Staan jouw houten tuinmeubelen in het gras in de tuin? Dan raden we aan om die in de winter even op de stoep te zetten. Het gure winterweer kan er immers voor zorgen dat er zo’n lelijke, groene aanslag op de meubels komt. Ook mos kan jouw houten tuinmeubelen aanvallen.

 

4. Soda en warm water zijn je vrienden

Heb je toch last van zo’n groene uitslag? Haal dan een soda en warm water erbij. Maak de houten tuinmeubelen goed vochtig met een zachte spons en laat het sodawater zo’n tien minuutjes intrekken. Neem daarna de tuinslang en spoel de meubelen af. 

 

Hopelijk kun je jouw prachtige houten meubelen langer mooi houden met onze tips en tricks!

Marcel Hiemstra
Marcel Hiemstra

Marcel is werkzaam bij 24webvertising waar hij onder andere verantwoordelijk is voor de content. Vanuit deze positie publiceert Marcel met genoegen artikelen over diverse aspecten van wonen op Huislijn.nl. De onderwerpen zijn uiteenlopend, variërend van de voordelen van zonnepanelen tot het maken van weloverwogen keuzes voor een nieuwe vloer in de woonkamer, de schoonheid van de Trompetboom, noodzakelijke gereedschappen voor een succesvolle verbouwing, tot effectieve methoden voor ongediertebestrijding. Geen enkel onderwerp schuwt Marcel.

Artikelen: 95