Kinderkamer decoreren met stickers

De kinderkamer. Een belangrijke plek in het huis. Of het nu gaat om een kamer voor een baby die op komst is of als je kinderen al ouder zijn. Het is leuk om van de kinderkamer echt een eigen plekje voor je zoon of dochter te maken. Dit kan met stickers.

 

Verschillende soorten stickers

Stickers die veel gebruikt worden voor kinderkamers zijn muurstickers. Deze heb je in allerlei soorten en maten. Zo kun je bijvoorbeeld een tekst op de muur plakken of allerlei leuke afbeeldingen zoals vlinders, vliegtuigen of stripfiguren. Wat je tegenwoordig ook vaak ziet zijn stickers in de vorm van stippen, sterren of wolken, waarmee een kale muur wordt opgevrolijkt.

super hero

Raamstickers zijn ook leuk

Raamstickers passen ook goed in een kinderkamer. Het leuke aan raamstickers is dat je deze dubbelzijdig kunt laten bedrukken. Zo zie je buiten en binnen hetzelfde. Wil je stickers die gemakkelijk te verwijderen zijn, dan kun je statische raamstickers laten maken. Omdat deze niet met lijm aan de ondergrond plakken, kun je ze er  zo weer afhalen en heb je na verwijdering geen last van lijmresten.

 

Laat je kind zelf de sticker ontwerpen

Andere stickers die leuk zijn voor de kinderkamer zijn vloerstickers en deurstickers. Met een vloersticker kun je bijvoorbeeld een racebaan of hinkelpad maken. Zo heeft je kind wat om mee te spelen op regenachtige dagen. Met deurstickers kun je de naam van je kind op de deur te plakken. Of laat je kind zelf iets ontwerpen. Dit kan door hem of haar in een tekenprogramma iets te tekenen of schrijven. Het bestand kun je vervolgens op een sticker laten drukken.

 

Je sticker opplakken: tips & tricks

Je hebt je sticker(s) binnen. Tijd om te gaan plakken. De meeste stickers voor de kinderkamer zijn gemaakt van vinyl. Vinyl stickers kun je het beste nat plakken, omdat je dan minder last hebt van luchtbellen en je de sticker nog iets kan verschuiven. Nat plakken kan echter niet bij een muur of andere poreuze ondergrond. Let op! Als je sticker eenmaal geplakt is, kun je deze er niet meer vanaf kan halen en opnieuw kan plakken. Een uitzondering hierop zijn de statische raamstickers. Een grote sticker kun je eventueel doormidden knippen om het plakken makkelijker te maken.

De mooiste koopwoningen vind je op Huislijn.nl

Zo werkt stickers plakken

Plak de sticker met wat schilderstape op de juiste plek. Je kunt de tape het beste aan de bovenkant van de sticker plakken. Meet of de sticker niet scheef zit. Ga je nat plakken, doe dan wat water met een druppeltje afwasmiddel in een plantenspuit en maak de ondergrond nat. Maak vervolgens de backing los en druk de sticker vast. Hiervoor kun je een spatel of bankpasje gebruiken. Begin in het midden en werk van boven naar beneden en van binnen naar buiten. Zorg er voor dat als je nat plakt, al het water achter de sticker vandaan is. Zit de sticker vast? Maak de schilderstape los en voilà, je zoon of dochter kan gaan genieten van zijn sticker(s).

G. Reinders
G. Reinders
Artikelen: 10