5x designstoelen met opvallend design

Ben jij fan van designmeubelen en ben je regelmatig in een design woonwinkel te vinden? Of blader je graag door tijdschriften met afbeeldingen van bijzondere designstukken? Dan kom je vast regelmatig bijzonder gevormde designs tegen. En dat is niet gek. In de design-wereld treedt men graag buiten de gebaande paden. Men experimenteert er op los, met een aantal iconische meubelen tot gevolg. Wij laten je graag kennismaken met een vijftal opvallende designmeubelen die hun strepen hebben verdiend.

 

 

Artifort Little Tulip 

De naam verklapt het eigenlijk al: de Tulip stoel van Artifort lijkt ook echt op een tulp. Dit opvallende bloemachtige model van ontwerper Pierre Paulin heeft een vrolijk en licht karakter en doet de woonkamer letterlijk opbloeien. Deze fraaie designstoel kun je ook gebruiken als vergaderstoel of met aanpassingen als barkruk. 

 

 

Rolf Benz 7800

 

Een stoel die eruit ziet alsof hij zelf ‘zit’? Dit klinkt bijzonder en dat is het ook. De Rolf Benz 7800 is een designstoel met een uniek design en hierdoor echt een klassieker geworden. Joachim Nees, ontwerper van de Rolf Benz, heeft de stoel laten doen lijken op een kunstzinnig vormgegeven beeld. De geraffineerde constructie maakt de stoel erg flexibel en biedt een hoog comfort. De zitting beweegt in gebruik mee als een echte ‘freischwringer’. Uniek!

 

Artifort Nina

Designstoel Artifort_Nina

Ook de Nina stoel van Artifort behoort tot het rijtje stoelen met een opvallend ontwerp. De stoel van ontwerper René Holten heeft een C-vormige leuning die het meubel bijzonder laat ogen. Het lijkt alsof deze stoel je minder steun biedt, toch zorgt de C-vormige leuning juist voor een natuurlijke ondersteuning van de ellebogen. Een enorm comfortabele (en opvallende) designstoel!

 

 

Vitra Vegetal

 

Een bijzonder organische vorm vind je terug in de Vitra Vegetal. Deze stoel is ontworpen naar de analogie van een plant, maar is wel net zo stabiel, comfortabel en stevig als een echte stoel. Naast het groene uiterlijk is de stoel ook duurzaam gemaakt. De Vegetal is namelijk gemaakt van 100% herbruikbaar polyamide. Een opvallend groen geheel! 

Meer tip over het inrichten van je huis? Lees dan deze blogs.

 

Dirk van der Kooij Chubby Chair

designstoel dirk van der kooij

Een 3D geprinte stoel? Het kan! De Chubby Chair van Dirk van der Kooij wordt met een 3D printer geprint uit gerecycled kunststof van oude koelkasten. De gebogen poten zijn in één lijn doorgeprint. Hoe dat eruitziet? Alsof je een tube verf hebt uitgeknepen, hoe bijzonder. Niets voor niets is deze opvallende designstoel opgenomen in The Design Museum in Londen.

 

Wil jij een opvallende designstoel kopen? Hopelijk hebben wij je kunnen inspireren met een aantal echte eyecatchers! 

Marcel Hiemstra
Marcel Hiemstra

Marcel is werkzaam bij 24webvertising waar hij onder andere verantwoordelijk is voor de content. Vanuit deze positie publiceert Marcel met genoegen artikelen over diverse aspecten van wonen op Huislijn.nl. De onderwerpen zijn uiteenlopend, variërend van de voordelen van zonnepanelen tot het maken van weloverwogen keuzes voor een nieuwe vloer in de woonkamer, de schoonheid van de Trompetboom, noodzakelijke gereedschappen voor een succesvolle verbouwing, tot effectieve methoden voor ongediertebestrijding. Geen enkel onderwerp schuwt Marcel.

Artikelen: 101