Waar op letten bij aanschaf nieuwe keuken?

Is jouw keuken inmiddels gedateerd of valt deze na jarenlang gebruik bijna uit elkaar? Dan kan het tijd worden voor een nieuwe. De aanschaf van een keuken vergt meestal een behoorlijke investering. De keuze voor een bepaalde keuken moet je dan ook weloverwogen doen. Waar moet je rekening mee houden bij aanschaf van een nieuwe keuken?

 

Nieuw of tweedehands keuken?

Een nieuwe kan bepalend zijn voor de waarde van de woning. De keuken vormt immers een onderdeel van jouw woning. Dit houdt niet in dat je dan ook een dure moet aanschaffen. Een dure merkkeuken is voor veel mensen ook niet eens weggelegd. Al snel komt dan de vraag op of je een nieuwe gaat aanschaffen of een tweedehands. Uiteraard zal een nieuwe keuken voor velen een wens zijn, maar als je goed rondkijkt, vind je heus wel hele goede tweedehandskeuken. Sommige tweedehandskeukens doen niet onder voor een nieuwe en desnoods breng je enkele nieuwe onderdelen aan, zoals een werkblad of kraan. Wil je toch nieuw, maar je budget is niet hoog? Oriënteer je dan eens bij de wat goedkopere woonwinkels. Daar vind je nieuwe keukens voor een zeer betaalbare prijs. Goed zoeken en rondkijken is het belangrijkste wat je moet doen als je op zoek bent naar een andere keuken.

 

Meet je keuken goed op

Wanneer je een keukenzaak binnenstapt, dan is het lastig om niet direct verleid te worden door al het moois wat er staat. Maar hoe mooi een keuken ook is, past deze wel bij jou thuis? Zo zal het verleidelijk zijn om een keuken met een kookeiland te kiezen, maar niet als je daar eigenlijk geen ruimte voor hebt. Een kookeiland zal dan al snel een sta in de weg zijn. Het is daarom belangrijk om vooraf je keuken goed op te meten. Nog beter is het om deze door een professional op te laten meten. Zo worden er geen fouten gemaakt en voorkom je dat je achteraf alsnog je keuze moet wijzigen.

 

Apparatuur

Keukenapparatuur is een belangrijk onderdeel. Koop je een keuken bij een keukenzaak, dan zal hier over het algemeen standaardapparatuur van een bepaald merk bijgeleverd worden. Over de kwaliteit hoef je je meestal geen zorgen te maken. Bedenk wel goed welke keukenapparatuur je nodig hebt, welke niet en of je behoefte hebt aan bepaalde functies. Een aparte stoomoven staat leuk, maar heb je die wel nodig? Let er ook op dat inbouwapparatuur meestal niet onder een inboedelverzekering valt, maar onder de opstalverzekering. Losse apparatuur wordt dan wel weer gedekt door de inboedelverzekering, want bij verhuizing kun je deze apparatuur meenemen.

 

Overhaast je keuze niet

Bij veel keukenzaken zijn de verkopers erop gebrand om je zo snel mogelijk een keuze te laten maken. Desnoods kan het verkoopcontract al direct uitgeprint en ondertekend worden. Verkopers hebben hiervoor ook bepaalde technieken aangeleerd. Trap hier niet in en bepaal zelf het moment van de uiteindelijke keuze voor een keuken. Zo kun jij je goed oriënteren.

 

Tip! Deze koopwoningen op Huislijn.nl hebben fantastisch mooie keukens, neem eens een kijkje.

Marinus Marinus
Marinus Marinus
Artikelen: 14