Bezuinig vooral niet op een inboedelverzekering

Bezuinigen op een inboedelverzekering valt niet aan te raden. Stel je toch voor dat er bij jouw huis een brand uitbreekt en jij helemaal geen inboedelverzekering hebt of een die niet alles dekt. Dan zul je zonder meer geldproblemen krijgen, wat natuurlijk niemand wilt. Het is daarom verstandig om toch wel een goede inboedelverzekering te nemen, ook al zal je dit dan net wat meer kosten. Hiervoor kun je overigens een inboedelverzekering vergelijken, zodat je alsnog voor de perfecte optie kiest.

 

Kans is gelukkig niet heel groot

Door veel Nederlanders wordt het nut van de inboedelverzekering nog altijd onderschat, wat eigenlijk heel jammer is. Voornamelijk mensen die net hun eerste huis hebben gekocht onderschatten dit feit nogal eens, net zoals mensen die wonen in een huurhuis. Aan de ene kant is dit ook wel logisch, want hoe groot is de kans nou dat jouw bezittingen daadwerkelijk beschadigd worden bij een brand, een ongeluk of iets anders? Toegegeven, die kans is gelukkig niet heel groot. Alsnog maakt dit feit de inboedelverzekering zonder meer niet overbodig.

 

Dit komt onder meer doordat de totale waarde van jouw bezittingen vaak hoger ligt dan je verwacht. Dit geldt ook voor starters of mensen die in een huurhuis wonen. Mogelijk heb je dan geen designmeubelen of een grote smart televisie, maar alsnog zijn al jouw spullen het een en ander waard. Zelfs jouw bij elkaar gesprokkelde inboedel kan een groot prijskaartje hebben.

 

Dit komt doordat deze spullen vervangen moeten worden als ze beschadigd zijn geraakt bij bijvoorbeeld een brand. Waarschijnlijk zul je benodigdheden als een wasmachine dan niet weer voor een schappelijk prijsje op de kop kunnen tikken, dan zul je toch wel de hoofdprijs moeten betalen bij een winkel. Het is toch niet te verwachten dat jouw familie, vrienden en/of kennissen nog zo een wasmachine extra hebben te staan?

 

Hierdoor zijn jouw bezittingen dus waarschijnlijk duurder dan je verwacht. Nu hoef je daar op het moment nog niet echt over na te denken, vooral als je al een goede inboedelverzekering hebt afgesloten. Als je dit nog niet hebt dan valt het toch zeker aan te raden om hier snel naar te gaan kijken. Je moet er toch niet aan denken dat jouw spullen kapot gaan en dat jij dan voor alle kosten moet opdraaien.

Marcel Hiemstra
Marcel Hiemstra

Marcel is werkzaam bij 24webvertising waar hij onder andere verantwoordelijk is voor de content. Vanuit deze positie publiceert Marcel met genoegen artikelen over diverse aspecten van wonen op Huislijn.nl. De onderwerpen zijn uiteenlopend, variërend van de voordelen van zonnepanelen tot het maken van weloverwogen keuzes voor een nieuwe vloer in de woonkamer, de schoonheid van de Trompetboom, noodzakelijke gereedschappen voor een succesvolle verbouwing, tot effectieve methoden voor ongediertebestrijding. Geen enkel onderwerp schuwt Marcel.

Artikelen: 101