Zo laat je de woonkamer opvallen

Een nieuwe woning heeft vaak een neutrale en onpersoonlijke look. Dit maakt vooral de woonkamer erg ongezellig. Heb jij toevallig net een nieuwe koopwoning gekocht of ben je gewoon toe aan een kleine make-over? Dan hebben wij een paar leuke ideeën voor je! Je kunt de woonkamer namelijk echt laten opvallen met een eenvoudige aanpassing. Ben je benieuwd welke aanpassingen dit zijn? Lees dan zeker even verder.

 

Opvallende kleur op de muur

Met een likje verf krijgt de woonkamer ineens een hele andere uitstraling. Kies eens voor iets anders dan bruin, beige of grijs. Er zijn zoveel prachtige kleuren verkrijgbaar! Kijk bijvoorbeeld naar de collectie van het Engelse merk Farrow & Ball. Op de onderstaande afbeelding zie je een greep uit het aanbod. Dit merk produceert maar liefst 132 verschillende kleuren verf. Hier zit dus zonder twijfel een geschikte kleur voor jou tussen! Ook fijn om te weten: Farrow & Ball hecht veel waarde aan goede kwaliteit en duurzaamheid. De verf is daarnaast verkrijgbaar in verschillende soorten en afwerkingen. Denk aan een matte verf, een krijtverf of juist een houtverf. Als je klaar bent met het verven van de muur, kun je een oud houten bijzettafeltje dus ook meteen een opknapbeurt geven. Leuk voor een ton sur ton effect!

kleur in je woonkamer

 

Opvallend behang in de woonkamer

Ben je klaar om helemaal uit je comfortzone te stappen? Dan kun je op zoek gaan naar design behang met een opvallende en unieke print. Bedenk eerst welke stijl jou het meeste aanspreekt. Hou je bijvoorbeeld van grafische lijnen, een landelijke sfeer of juist een botanisch thema? Probeer daarnaast rekening te houden met de kleuren en materialen van je meubels. Als je bang bent dat de print van het behang iets te heftig over zal komen, kun je beter maar één muur beplakken in plaats van de complete ruimte. Een paar stroken achter de bank of achter het tv-meubel is ook een goede optie.

behang in je woonkamer
Monstera Botanical leaves behang + Golden Age Flowers II behang – beide van KEK Amsterdam

 

 

vloerkleed in je woonkamer
Safari tiger vloerkleed van Ferm Living

Opvallend vloerkleed op de vloer

Het neerleggen van een opvallend vloerkleed is natuurlijk niet echt een aanpassing, maar eerder een toevoeging aan de woonkamer. Toch willen we deze tip niet aan je voorbij laten gaan. Veel mensen hebben namelijk nog een vrij saai imago van vloerkleden in hun hoofd. Dat is helemaal niet terecht! Er zijn tegenwoordig ontzettend veel bijzondere design kleden verkrijgbaar. Kijk maar eens naar de afbeelding van het tijger vloerkleed. Je kunt ook kiezen voor een romantische bloemenprint, een heel abstract patroon of een hoogpolig kleed met een explosie aan kleuren.

Joanne Maalderink
Joanne Maalderink

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.nl). Ik ben gek op het creëren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

Artikelen: 16