Voordelig geld lenen voor de verbouwing

De gemiddelde kosten van een verbouwing
Ben je van plan om binnenkort te verhuizen, dan is het natuurlijk ideaal om een verbouwing direct bij aankoop door te voeren. Maar van welke kosten moet je uitgaan per type verbouwing? Je kunt rekenen op de volgende bedragen voor specifieke verbouwingen, per afmeting:

  • Aanbouw/uitbouw – 3×3 meter – 17.500 euro
  • Aanbouw/uitbouw – 5×3 meter – 21.000 euro
  • Dakkapel/nokverhoging – 1×3 meter – 5000 euro
  • Badkamerrenovatie – 2×3 meter – 6000 euro
  • Keukenverbouwing – 2×3 meter – 14000 euro
  • Toiletverbouwing – 1×2 meter – 750 euro
  • Zonnepanelen plaatsen – 9 stuks – 3000 euro

Waar moet je zoal op letten als je gaat verbouwen?

Wanneer je verbouwingsplannen hebt, is het in de eerste plaats natuurlijk belangrijk om zeker te weten dat je voldoende geld hebt om de verbouwing te kunnen bekostigen. Geld lenen is tegenwoordig een goede optie, omdat de rentes relatief laag zijn. Vergeleken met enkele jaren geleden is een lening afsluiten dan ook minder duur geworden. Via internet kun je heel gemakkelijk leningen vergelijken dit levert vaak de beste deals op. Neem hier de tijd voor, want door geldverstrekkers goed te vergelijken, kun je de voor jezelf de voordeligste lening afsluiten. Verhuizingen en verbouwingen zijn al duur genoeg, dus alles wat je bespaart is mooi meegenomen.

Een tweede aandachtspunt, naast de lening regelen, is het opvragen van meerdere – minimaal drie – offertes bij bouwbedrijven. Althans: als je de verbouwing niet zelf uitvoert. Door het goed vergelijken van de prijsopgaven van een stuk of drie à vier bouwondernemingen, kun je uiteindelijk veel geld in de zak houden. Terwijl het resultaat hetzelfde of nagenoeg hetzelfde is. Vergeet hierbij echter niet om goed de reviews van het bedrijf door te nemen, die meestal online wel te vinden zijn. Een goedkoop bouwbedrijf is leuk, maar kwaliteit is nog belangrijker. Als de betreffende onderneming die jouw klus gaat uitvoeren niet betrouwbaar is, kan dit zorgen voor problemen.

Ten slotte, als derde belangrijke aandachtspunt, dien je goed bij de lokale gemeente te controleren of je al dan niet een bouwvergunning nodig hebt. Wellicht past jouw verbouwingsplan niet in het bestemmingsplan van de gemeente en kan de verbouwing niet doorgaan. Als je op dat moment al een verbouwingslening hebt afgesloten, gooi je een hoop geld over de balk. En dat is nu net iets dat je niet kunt gebruiken rondom een toch al vaak dure verhuizing. Opletten en scherp zijn is hier het devies.

Een verbouwingslening aanvragen doe je voordelig online

Al met al is de conclusie duidelijk en kunnen we enkele conclusies trekken: zorg ervoor dat je voldoende geld hebt om de verbouwing in zijn geheel uit te kunnen voeren. Doe dit door online aanbieders van leningen te vergelijken, zo kan je de voordeligste lening aanvragen. Verder is het belangrijk om meerdere offertes op te vragen van betrouwbare bouwbedrijven bij jou in de regio. Ook in deze fase kun je namelijk weer flink wat geld besparen door voor de beste prijs-kwaliteitsverhouding te kiezen.

Ten slotte: informeer bij de gemeente of voor jouw verbouwing een vergunning vereist is. Doe je dit niet, bijvoorbeeld bij het plaatsen van een nokverhoging of uitbouw, dan kun je beboet worden of kan er zelfs geëist worden dat je de verbouwing terugdraait, wat doorgaans betekent: de aanbouw over verbouwing weghalen. Als je deze aandachtspunten goed in het vizier houdt, kan er weinig meer mis gaan tijdens een verbouwing van jouw woning. Alvast veel succes met je verbouwing toegewenst. En geniet volop van jouw nieuwe woning!

Jesse Breeuwsma
Jesse Breeuwsma
Artikelen: 2