Tips om de waarde van je huis te verhogen

Door het verbouwen van je woning maak je niet alleen een fijner huis voor jezelf maar kun je ook een fikse waardeverhoging creëren voor nieuwe bewoners, als je het huis in de toekomst van de hand wil doen. Ga je je huis verkopen, houd er dan wel rekening meer dat je kiest voor neutrale, tijdloze aanpassingen. Zo zorg je er meteen voor dat je appartement of huis een geschikte uitstraling heeft voor nieuwe inwoners.

Renoveren van je keuken

Keukens en badkamers die minder smaakgevoelig zijn hebben dus ook een grotere kans om bij te dragen aan waardeverhoging van je woning. Kies voor simpele, tijdloze kastdeuren en inbouwapparatuur van hoogwaardige kwaliteit. Een vaste oven en een vaatwasmachine zijn bijvoorbeeld vaak grote pluspunten in iedere keuken. 

Maak van jouw keuken een waar wijnparadijs!

Een wijnklimaatkast 2 zones geeft bijvoorbeeld een erg luxe uitstraling aan je keuken, en het kost slechts een investering van €699,- euro. Als je een echte wijnliefhebber bent kun je ook kiezen voor een wijnbewaarkast. In een wijnbewaarkast wordt het klimaat van een wijnkelder nagebootst. In deze rustige, kalme en koele omgeving kan wijn optimaal tot bloei komen. Wijnbewaarkasten zijn dan ook speciaal ontwikkeld voor het rijpen van wijn. De BODEGA43 wijnklimaatkasten komen voort uit het Spaanse Coin in Spanje.  Bij La Casita vakantiehuizen kun je overwinteren en genieten van een welverdiende zonvakantie nabij Malaga. In een wijnbewaarkast kun je je flessen wijn meerdere jaren laten liggen, totdat ze hun hoogtepunt bereikt hebben. De wijnbewaarkasten zijn ideaal als je geen grote investering wil maken, maar toch je eigen wijnkelder in de keuken wil creëren.

Een mooie tuin aanleggen

Een mooie tuin aanleggen

Wil je een nieuwe tuin aanleggen of je huidige tuin een mooiere uitstraling geven? Een mooie tuin doet veel goeds aan de uitstraling van je huis en zorgt voor een
w
aardeverhoging van je huis. Een simpele en voordelige tuin met bijvoorbeeld alleen bestrating en beplanting kost gemiddeld €75 per m2. Een luxe tuin betaal je gemiddeld al snel €250 per m2. Een luxe tuin met luxe materialen, zoals natuursteen en hardhout en grotere elementen in je tuin zoals een vijver.

Voordat je een nieuwe tuin gaat laten aanleggen, zet je de tuin op papier. Een tuinontwerp kan je zelf maken, maar je kan je tuinontwerp ook laten maken door een tuinarchitect. Een tuinarchitect luistert goed naar wat jij wilt en kijkt naar wat er mogelijk is in de tuin, bijvoorbeeld een onderhoudsvrije tuin of juist een groene tuin met een vijver. Een tuinarchitect heeft veel kennis, ervaring en creativiteit om de perfecte tuin voor je te ontwerpen. Daarnaast kijkt hij ook naar de praktische aspecten zodat de tuin daarna ook gelijk goed kan worden aangelegd. Een tuinontwerp kost gemiddeld tussen de € 360 en € 900.

Ga voor duurzaam – energiebesparing

Een duurzame woning is tegenwoordig erg in trek op de huizenmarkt. Natuurlijk beschikt niet iedereen over de mogelijkheid om zonnepanelen te plaatsen, maar er zijn ook andere mogelijkheden om je woning met quick wins duurzamer te maken. Je kunt beginnen met het vervangen van al je gloei- en spaarlampen door LED verlichting. Dit is een simpele, goedkope oplossing, die direct resultaat oplevert. Vervolgens kun je radiatorfolie achter je radiatoren bevestigen. Dit folie zorgt ervoor dat er geen warmte, via de buitenmuur, verloren gaat. Je kunt ook enkel glas vervangen door dubbel- of driedubbelglas. Dit levert je meteen energiebesparing op.

Ondanks de hoge opstartkosten is een duurzame investering in je huis tegenwoordig erg rendabel.

Marinus Marinus
Marinus Marinus
Artikelen: 14