Je badkamer opknappen voor de verkoop

Zeg, wat denk jij? Helpt het als we de badkamer opknappen voordat we ons huis in de verkoop zetten? Het is een vraag die met enige regelmaat aan mij gesteld wordt. Ik vertel je graag hoe ik erover denk. Lees je mee?

 

Oud, ouder, oudst

Of het zin heeft om de badkamer aan te pakken, hangt naar mijn idee vooral samen met hoe de rest van het huis eruitziet. Een moderne badkamer in combinatie met stoffige grijze vloerbedekking op de vloer, ouderwets behang op de muren en houten schrootjes aan het plafond, kan wel eens een verkeerd signaal afgeven. Het ligt dan voor de hand dat het opknappen van de badkamer alleen een verkooptruc is geweest. En dat wordt over het algemeen niet heel erg gewaardeerd door een potentiële koper. Als de rest van het huis er al keurig uitziet met bijvoorbeeld een net laminaat en gestukte wanden, dan kan het moderniseren van de badkamer zeker bijdragen aan een vlotte verkoop.

 

Tips

Als je overweegt om de badkamer een make-over te geven, let dan op de volgende tips:

  • Zorg voor een neutrale inrichting en laat je eigen smaakvoorkeur achterwege.
  • Moderniseer meteen de toiletruimte zodat de stijl klopt met die van de badkamer.
  • Doe het goed. Bezuinig niet op de kosten omdat ‘je toch gaat verhuizen’. Bij Megadumpdalen.nl kun je goed materiaal vinden voor weinig geld.
  • Heb je alleen ruimte voor een bad òf douche? Kies dan voor een douche. Het is gebleken dat de meerderheid van potentiële kopers een voorkeur heeft voor een douche.
  • Een extra toilet in de badkamer is altijd een goed idee. Kies niet voor een duoblok, maar voor een hangend toilet, dat oogt luxe.

 

Wat is een goede inrichting?

Over smaak valt niet te twisten. Mode verandert. In kleding en in interieur. Waar vroeger de oranje, groene en bruine tegels nog helemaal hip waren, is nu al jarenlang antraciet de favoriete kleur in de sanitaire ruimtes. Antraciet voor op de vloer en wit voor op de muren. De grootte van de tegels kan nog wel eens variëren, maar de sierplint of listello is duidelijk passé. Denk dus goed na over de inrichting.

 

Conclusie

Tot slot nog een overzichtelijke conclusie:

De badkamer moderniseren als de rest van het huis niet heel ouderwets is? Ja.

De badkamer moderniseren als de rest van het huis stoffig en gedateerd is? Nee.

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 207