Houten vloeren in een huis met huisdieren

Hoewel een huisdier als een kat of hond ontzettend gezellig kan zijn, brengt het ook dilemma’s met zich mee. Wie verzorgt je huisdier tijdens de zomervakantie? Hoe voorkom je dat het huisdier schade aan apparatuur of meubels veroorzaakt? Enzovoorts. Ook bij het uitzoeken van een nieuwe vloer, is het raadzaam om rekening te houden met je trouwe viervoeter. De nagels van een kat of hond kunnen erg scherp zijn, waardoor krasjes op de vloer op de loer liggen. Deze krasjes maken een vloer al snel minder mooi! In dit artikel lees je meer over het gebruik van houten vloeren in een huis met huisdieren.

 

Houten vloeren zijn geschikt voor huisdieren

In de basis is een houten vloer geschikt voor gezinnen met huisdieren. Toch zijn er een aantal factoren om rekening mee te houden! Zo wordt aangeraden om voor een houten vloer met een sterke olielaag te kiezen. Deze olielaag voorkomt dat de krasjes van de nagels van huisdieren tot in het hout zelf komen. Daarbij is het belangrijk dat de vloer van een hoge kwaliteit en dik genoeg is. De opbouw van een kwalitatief goede vloer is bestand tegen de nagels van een hond of kat. Bij goedkope houten vloeren is de beschermende toplaag vaak veel minder dik, waardoor de kans op schade toeneemt.

Tip: men raadt bij huisdieren aan om te kiezen voor houten vloeren met een groot aantal noesten. Daarbij geeft men doorgaans de voorkeur aan een geschaafde of geborstelde vloer.

houten vloer

Keuze uit verschillende modellen houten vloeren

Tegenwoordig bestel je een houten vloer heel eenvoudig online! Er zijn diverse webwinkels met een breed scala aan houten vloeren. Een voorbeeld van zo’n webwinkel is Dutzfloors. Naast het feit dat de aangeboden vloeren hier van een hoge kwaliteit zijn, heb je hier een brede keuze. Kies je voor een hele lichte houten vloer in huis, of ga je voor een donker model? Wist je dat het zelfs mogelijk is om voor een grijze of zwarte houten vloer te kiezen?

Stefan Veldman
Stefan Veldman
Artikelen: 13