Een nieuwe look met andere binnendeuren

Een ander interieur, een andere kleur op de muur, een nieuwe vloer: je huis een nieuwe look geven begint vaak met één van deze drie. In de categorie kleine verandering groots effect heb ik leuke tip voor je. Ga voor nieuwe binnendeuren.

Stalen deuren

Zwarte stalen binnendeuren zijn een absolute trend. Ze geven je woning een stoere look. De grote ramen in de stalen deuren vormen een mooi contrast met het zwart; de ramen zorgen voor een flink portie licht.

Hout

Stalen deuren zijn niet goedkoop. Een alternatief is kiezen voor houten binnendeuren. Met smalle lijsten en grote ramen, geven ze in het zwart dezelfde uitstraling als stalen binnendeuren. De prijs is alleen aantrekkelijker.

Glazen binnendeuren

Glazen binnendeuren geven de ruimte lucht en licht. Een Scandinavische of juist industriële woonstijl? Een glazen binnendeur past in vrijwel elk interieur. Daarnaast zijn deze binnendeuren ook perfect om kleinere ruimtes van elkaar te scheiden. Het licht en het zicht, zorgen voor een ruimtelijk gevoel terwijl kou uit de hal of geuren uit de keuken de woonkamer niet binnendringen.

Kleuren

Binnendeuren hebben meestal een witte of zwarte grondverf. Dat betekent niet dat je dit zo moet houden. Integendeel. Lak de binnendeur af in een kleur die past in het pallet van je interieur. Of ga juist voor een sterke tegenhanger voor een lekker knaleffect. 

Finishing touch

Een nieuwe binnendeur tussen de hal en de woonkamer of dubbele deuren tussen de woonkamer en de keuken: het is een kleine klus met een groots effect. Een bezoekje aan de bouwmarkt leert dat de keuze reuze is. En heb je geen zin of niet de handigheid om de binnendeur zelf af te hangen. Ga voor de montageservice van de bouwmarkt. Dat maakt de klus voor jou nog kleiner. Even aflakken in die fijne kleur, die gave deurkruk erop en klaar ben je.

Mieke Verhoef
Mieke Verhoef

Mieke Verhoef freelance copywriter. Zij werkte voor een van de grootste verzekeraars ter wereld en heeft ruime ervaring in de financiële dienstverlening, verzekeringsbranche en woningmarkt. Mieke schrijft voor bedrijven die het leven (financieel) beter, bewuster, duurzamer en gezonder maken. In haar blogs voor Huislijn deelt Mieke haar kennis, geeft ze tips en gaat ze in op uiteenlopende vraagstukken over wonen en verzekeringen.

Artikelen: 19