Rondom het haardvuur voor sfeer en happiness

Avonden rondom het haardvuur, hou jij er ook zo van? Het heeft iets gezelligs, iets gemoedelijks. Wat mij betreft zorgt het voor instant sfeer en happiness. Als je er nog geen hebt, weet ik zeker dat je na dit blog een houtkachel wilt kopen 😉.  Droom je even met me mee?

 

Do not disturb

Je kent het wel, zo’n dag waarop je geconcentreerd aan het werk bent achter je computer. Je zit oeverloos op het beeldscherm te turen en vangt af en toe een glimp op van de dag die zich aan de andere kant van het raam afspeelt. Je staat op, pakt nog een kopje koffie en maakt die belangrijke taak af die op je ligt te wachten. De dag sukkelt voort en als je aan het einde van de dag naar buiten loopt, ben je blij dat je kunt gaan genieten van de avond.

 

Thuis

Genieten doe je dan ook met een hoofdletter G. Je gooit je schoenen uit, trekt wat makkelijks aan, pakt iets te drinken en legt een stapeltje blokken haardhout op de houtkachel.  Op een lange zomeravond rooster je op de tuinkachel marshmallows met de kids. Op sommige kachels kun je zelfs koken. In de winter kruip je voor de open haard onder een kleedje op de bank voor een goede film. Met een goed vuurtje kom je elk seizoen gezellig door. Ik verheug me er nu al op! En jij?

 

Soorten houtkachels

Wist je trouwens dat er verschillende soorten kachels zijn?

Je kunt onder andere kiezen voor:

  • Een vrijstaande variant: De losse haard op pootjes.
  • Een inzet houtkachel: Een bestaande open haard waar een nieuwe kachel in komt. Dat verbetert het rendement en ziet er ook nog eens mooi uit.
  • Een hangende kachel: Een zwevende kachel voor een ruimtelijk effect.
  • Een inbouw kachel: Een kachel die helemaal af te stemmen is op het interieur van je huis. Super strak of juist een authentieker model.
  • Een voorzet kachel: Een kachel met een achterafvoer die kan worden aangesloten op een bestaand rookkanaal.
  • De speksteenkachel: De platen van speksteen slaan de warmte op en blijven urenlang warmte geven.
  • En last but nog least: De tuinkachel. Lange zwoele avonden in de tuin gegarandeerd: zowel in de zomer als in de winter.

 

Ik weet wel welke kachel ik ga kiezen.

Fijne avond!

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 204