6 tips om de babykamer een gezellige uitstraling te geven

De babykamer is voor veel mensen een heel belangrijke ruimte in huis. Er wordt al begonnen met inrichten lang voordat de baby komt. Je moet nadenken over de meubels die je nodig hebt en over de verdere inrichting van de kamer. Maar hoe leuk en hoe mooi je de kamer ook inricht: de kamer moet natuurlijk ook een warme en gezellige uitstraling hebben. Hier vind je 6 eenvoudige tips om de babykamer een gezellige uitstraling te geven.

 

1.         Kies een kleurDe babykamer hoeft niet te

van felle kleuren. Sterker nog: teveel felle kleuren kunnen ervoor zorgen dat de baby slechter slaapt. Maar tegenwoordig kiezen veel stellen voor zwart, wit en grijstinten in de babykamer. Op zich prima, maar vergeet niet om ook minimaal één kleur te kiezen om de kamer gezelliger te maken. Ga voor een een heldere kleur of pasteltint. Kies liever geen poederkleur als hoofdkleur, want deze is gedempt en zal de kamer juist stemmiger maken.

 

2. Bijzonder behang

babykamer behang

Je kunt in een babykamer heel veel doen met behang of muurverf. Zo is het heel mooi als je één muur in een bepaalde kleur doet terwijl je de rest wit maakt. Of je kiest voor een vrolijk behang met figuurtjes of kleuren. Let er wel op dat het behang niet te overheersend aanwezig is. Wil je een rustig effect creëren, dan kunnen muurstickers een leuk idee zijn. Er zijn heel veel leuke muurstickers voor de babykamer waar je de kamer een heel andere look mee geeft.

 

3. Het gebruik van zachte materialen

Zelfs als je houdt van een strak interieur, is het gebruik van zachte materialen een goede manier om gezelligheid te creëren. Denk bijvoorbeeld aan een extra zacht dekentje op het bed. Of gebruik wat schapenvachten op de vloer of op een stoel voor een bijzonder effect. Een aantal zachte knuffels ergens neerzetten maakt de kamer ook een stuk gezelliger. Je hebt er vast al een aantal in huis of je kiest er een paar die je leuk vindt voor je baby.

 

4. De deur opfleuren

De deur van de babykamer wordt vaak vergeten. Toch is de eerste indruk heel belangrijk. Je kunt de deur opfleuren met een mooie deursticker. Er zijn deurstickers in allerlei soorten en maten. Je kunt ook een persoonlijke deursticker ontwerpen, bijvoorbeeld met de naam van je baby. Zo maak je de kamer meteen persoonlijker en heb je al gezelligheid in huis nog voordat je de babykamer in loopt.

 

5. Een speelhoekje maken

Heb je een ruime babykamer? Dan kun je alvast een gezellig speelhoekje maken. Denk bijvoorbeeld aan een mooie tipi tent waar je wat speelgoed omheen legt. Je kunt het er nu echt heel gezellig maken, zolang de baby nog te klein is om ermee te spelen. Later zul je waarschijnlijk wat meer spullen netjes moeten opbergen om de speelhoek overzichtelijk te houden.

 

6. Gezellige raamdecoratie

Een babykamer hoort gezellige raamdecoratie te hebben. Dat kan in de vorm van gordijnen met een mooi dessin. Maar je kunt ook kiezen voor het plakken van raamstickers op het raam van de babykamer. Gebruik liever geen strakke en saaie raamdecoratie. Doe je dat wel, vrolijk deze dan op, bijvoorbeeld met lampjes. Shutters zijn bijvoorbeeld best strak, maar je kunt ze wel heel mooi versieren en gezellig maken.

 

De babykamer is een plek waar warmte en gezelligheid horen. Je zult er waarschijnlijk best wat tijd doorbrengen terwijl je aan het voeden bent of de baby moet troosten. Het moet dus niet alleen voor de baby, maar ook voor jou een gezellig plekje zijn. Dat hoeft niet perse veel geld te kosten: de meeste opties om de babykamer gezellig te maken zijn goedkoop en eenvoudig te regelen. Zo maak je de kamer helemaal klaar voor je baby.

Judith Mohlmann
Judith Mohlmann

Judith Möhlmann werkt als freelance tekstschrijver voor diverse klanten in allerlei verschillende branches. Vooral wooninspiratie, energiebesparing en koken hebben haar interesse, maar er zijn nog veel meer interesse-gebieden waarmee wordt gewerkt. Dit geldt in het bijzonder voor de twee blogs die ze in beheer heeft: mamasopinternet.nl is hét blog voor (jonge) moeders en meer-weten-over-eten.nl voorziet mensen van heerlijke recepten en bijzondere dieettips. Op huislijn.nl zal Judith ook regelmatig wooninspiratie en besparingstips delen.

Artikelen: 24