Het restaurantgevoel in je eigen keuken: deze spullen mogen niet ontbreken

Of je nou droomt van het leven van een chef of liever zelf in een restaurant komt om heerlijk te dineren – je kunt dit luxe restaurantgevoel ook naar je eigen keuken brengen! Het zit vaak in de luxe details en professionele apparaten. In dit artikel zetten we de echte musthaves op een rij.

 

Professionele keukenmachines

Met professionele keukenmachines maak je het jezelf een stuk makkelijker in de keuken. Het werk gaat sneller en kost minder moeite. Denk aan een hele sterke blender, een grote foodprocessor, een echte snijmachine of een luxe broodrooster. Daarnaast mag een professioneel koffiezetapparaat niet ontbreken op het aanrecht. Echte koffieliefhebbers hebben waarschijnlijk ook veel plezier van een losse espressomachine. Hiermee maak je zelf net zo’n heerlijk bakje koffie als in een Italiaanse espressobar.

 

Grote oven

Als je regelmatig in de keuken staat, kun je best verlangen naar een grote oven. Hier kun je dus rekening mee houden als je een nieuwe keuken gaat aanschaffen. Het is natuurlijk ook mogelijk om een losse heteluchtoven te kopen.

 

Heetwaterkraan

Met een heetwaterkraan hoef je nooit meer te wachten tot het water kookt. De gewone waterkoker kan de deur uit en maakt plaats voor deze stijlvolle kraan. Er zijn zelfs speciale kranen verkrijgbaar met kokend, bruisend en gekoeld water in één. Als dit niet aanvoelt als een luxe restaurantkeuken, dan weten wij het ook niet.

 

Andere leuke blogs over de inrichting van je huis, lees je hier.

 

Eigen wijnkast

Wijnliefhebbers dromen vast al weg bij het idee: een eigen wijnkast in de keuken. Hiermee bedoelen we niet een simpel rekje, maar een echte temperatuurkast waar je alle flessen goed in kunt bewaren. In deze koeler kun je zelf de ideale temperatuur instellen zodat de wijn altijd klaar is voor gebruik. Wijnkasten zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en prijsklassen.

 

Bordenwarmers

Noem het overbodig of optimale luxe. Met een bordenwarmer kun je een maaltijd altijd op de goede temperatuur serveren. Binnen een kwartiertje kun je 10 borden al verwarmen tot 70°C.

 

Luxe bestek, glaswerk en servies

Ben je niet zo vaak te vinden in de keuken, maar geniet je maar al te graag van de gerechten van je partner of huisgenoot? Dan is de eetkamer waarschijnlijk meer jouw gebied. Ook deze ruimte kun je een echt restaurantgevoel geven door middel van luxe bestek, mooi glaswerk en stijlvol servies. Koop meerdere borden, schalen en mokken die goed bij elkaar passen. Wees niet bang om verschillende kleuren en vormen met elkaar te combineren. Koop ook een bijpassend tafelkleed om de sfeer helemaal compleet te maken.

 

Tip! Deze koopwoningen op Huislijn.nl hebben fantastisch mooie keukens, neem eens een kijkje.

Joanne Maalderink
Joanne Maalderink

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.nl). Ik ben gek op het creëren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

Artikelen: 16