Ga voor een modern klassiek interieur

Een modern klassiek interieur heeft een hele stijlvolle uitstraling. Het is luxueus zonder de overdreven statige look. Een prachtige woonstijl voor in een klassiek herenhuis, maar ook voor in een moderne nieuwbouwwoning. Het is namelijk een kwestie van combineren en een goede balans zoeken.

 

Sobere en neutrale kleuren

In een modern klassiek interieur kom je niet snel felle kleuren tegen. Het palet is vrij eenvoudig en bestaat uit neutrale tinten als wit, bruin en grijs. Ook de sobere kleuren als vergrijsd groen en donkerblauw passen hier erg mooi bij. De keuze is aan jou of je een lichte en frisse basis wilt of juist een sfeervolle donkere kleur.

 

Klassieke eettafel

Een grote houten eettafel mag echt een eyecatcher zijn. Kies je voor een klassieke tafel met sierlijke vormen? Combineer het dan met een aantal moderne eetkamerstoelen en vice versa. Dit zorgt voor het speelse effect en een mooie balans tussen de twee stijlen.

 

Opvallende visgraatvloer

Een visgraatvloer is hot! En dat is zeker goed nieuws voor liefhebbers van de modern klassieke stijl. Het is namelijk een perfecte mix van deze twee werelden. Het zigzag patroon heeft van zichzelf een hele chique en klassieke uitstraling. Toch zijn er tegenwoordig heel veel verschillende varianten op de markt. De vloer is niet alleen maar verkrijgbaar in donker hout, maar ook in andere kleuren en materialen. Denk aan een onderhoudsvriendelijke PVC vloer in een hele lichte tint. Dit zou ook niet misstaan in een Scandinavisch interieur met een klassieke touch.woonstijl

 

Chique buffetkast

 

Een klassieke buffetkast hoeft zeker niet ouderwets te zijn. Kies voor een kast met strakke lijnen en een lichte kleur. Of ga voor een exemplaar zonder glazen deurtjes voor een moderne uitstraling. Het is een handige kast om al je servies in op te bergen of om leuke decoratie in te zetten.

 

Mix & match

We hebben het al eerder gezegd in dit artikel – het draait allemaal om het mixen en matchen van twee verschillende stijlen. Hiermee voorkom je dat het geheel heel tuttig oogt of juist te strak en ongezellig. Hou dit dus in je achterhoofd tijdens het shoppen en inrichten.

 

Elegante en strakke woonaccessoires

Geef niet alleen aandacht aan de basis en de meubels, maar ook aan de woonaccessoires. Met de juiste decoratie kun je het interieur echt compleet maken. Wissel hierbij weer af tussen klassieke elementen en moderne accessoires. Erg handig als jouw partner of huisgenoot de ene stijl heeft en jij de andere! Zo komt er altijd iets terug in de woning wat jou aanspreekt.

Judith Mohlmann
Judith Mohlmann

Judith Möhlmann werkt als freelance tekstschrijver voor diverse klanten in allerlei verschillende branches. Vooral wooninspiratie, energiebesparing en koken hebben haar interesse, maar er zijn nog veel meer interesse-gebieden waarmee wordt gewerkt. Dit geldt in het bijzonder voor de twee blogs die ze in beheer heeft: mamasopinternet.nl is hét blog voor (jonge) moeders en meer-weten-over-eten.nl voorziet mensen van heerlijke recepten en bijzondere dieettips. Op huislijn.nl zal Judith ook regelmatig wooninspiratie en besparingstips delen.

Artikelen: 24